4gamers.be

Twitter accounts Xbox gehackt door Syrian Electronic Army

Door Jay, 13-01-2014 09:34

Afgelopen weekend doken berichten op dat de Twitter accounts van Xbox en Xbox Support gehackt zouden zijn door het Syrian Electronic Army, een groep hackers die het Syrische regime van Bashar al-Assad steunt en zich als dusdanig vooral richt op Westerse doelwitten op het internet, zoals nieuwssites en mensenrechtenorganisaties. De exacte band tussen het Syrian Electronic Army en het regime is evenwel onduidelijk, en soms lijken de hackers wat in het wilde weg om zich heen te hacken.

Afgelopen weekend was het dus de beurt aan Xbox, wat kaderde in een bredere aanval op Microsoft waarbij ook Facebook en Skype werden geviseerd. Het Syrian Electronic Army kreeg toegang tot de Twitter accounts van Xbox en Xbox Support, maar erg veel schade werd niet aangericht. Na 45 minuten waren de accounts alweer in handen van Microsoft zelf en het incident viel niet echt op. Gelukkig zijn er wel enkele kiekjes genomen als aandenken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.