4gamers.be

Apple en Google verwijderen Plastic Surgery for Barbie

Door Jay, 16-01-2014 19:09

Apple heeft de game "Plastic Surgery for Barbie" verwijderd uit de App Store en ook uit de Play Store, waar het gewoon Plastic Surgery heet, is de game verdwenen. Dat gebeurde nadat Mattel, dat het handelsmerk van Barbie bezit, had geklaagd.

Het spel kreeg eerder al kritiek vanuit verschillende hoeken en niet in het minst van vrouwenrechtenorganisaties. Het spel laat je namelijk plastisch chirurg spelen en dikke meiskes omtoveren tot slanke meisjes, waarbij sterk de indruk gewekt wordt dat het dikke meisje lelijk is. Een verkeerde en erg ongenuanceerde boodschap richting kinderen dus, maar dat op zich was niet voldoende om het spel te weren. Een ander, nagenoeg identiek spel met de naam Plastic Surgery for Barbara is trouwens nog steeds beschikbaar.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.