4gamers.be

Waarschuwing voor dodelijke xtc-pil genaamd Nintendo

Door Jay, 23-01-2014 12:31, bron: ewsd

Het BEWSD (Belgian Early Warning System on Drugs) waarschuwt voor een drug genaamd Nintendo, en dan gaat het niet om de hardwarefabrikant en game developer, maar wel om een xtc-pil die stevig aan populariteit wint maar die al snel dodelijk kan zijn. De pil bevat namelijk een erg hoog gehalte MDMA, het actieve bestanddeel van xtc, wat voor bijvoorbeeld een gemiddeld 14-jarig meisje fatale gevolgen kan hebben.

De nieuwe pillen worden vermoedelijk massaal geïmporteerd uit China en zijn via het project Modus Vivendi ontdekt in de omgeving van Brussel. Modus Vivendi laat druggebruikers toe om anoniem hun drugs binnen te brengen en de kwaliteit ervan te laten controleren. Op die manier tracht men de risico's enigszins te beperken. In Vlaanderen bestaat een dergelijk project niet.

Zoals gezegd worden de pillen in kwestie populairder, wat te danken is aan hun sterke werking en populaire namen. Zo wordt niet alleen voor Nintendo gewaarschuwd, maar ook voor Mitsubishi, Superman, Li-lon en Vlinder. De pillen bevatten vaak ook het logo van Nintendo zelf, waar het bedrijf vermoedelijk niet blij mee is, en hetzelfde geldt voor de andere pillen, die zo al snel kunnen verward worden met een snoepje.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.