4gamers.be

100.000 dollar voor zeldzame NES-game op eBay

Door Jay, 25-01-2014 10:53

Op eBay wordt momenteel een erg zeldzame NES-game aangeboden. Het gaat om een exemplaar van Nintendo World Championships, wat een compilatie betreft van 3 NES-games (Super Mario Bros., Rad Racer en Tetris) waarin je de hoogste score moet zien te behalen binnen 6 minuten en 21 seconden.

Er bestaan slechts 116 exemplaren van. 90 daarvan zijn grijze cartridges, zoals degene die nu te koop staat op eBay. De overige 26 zijn gouden cartridges en worden doorgaans gezien als de heilige graal voor een gaming collectie. De 90 grijze exemplaren werden weggegeven tijdens een competitie die werd gehouden in verschillende staten in de VS, terwijl de gouden cartridges werden weggegeven in het kader van een aparte wedstrijd via het Nintendo Power magazine.

Met nog 14 uur te gaan is het hoogste bod momenteel 90.500 dollar en het blijft stijgen, maar het is zeer de vraag hoe realistisch die boden zijn. Het exemplaar dat te koop wordt aangeboden is immers in redelijk slechte staat en betere exemplaren hebben in het verleden nooit veel meer dan 20.000 dollar opgebracht. Het ziet er dan ook naar uit dat de veiling mogelijk het slachtoffer is van valse biedingen, of er zijn er die die cartridge écht in hun collectie willen en er ook het nodige geld voor over hebben.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.