4gamers.be

Schooldirecteur waarschuwt ouders voor Grand Theft Auto

Door Jay, 12-02-2014 18:20, bron: neogaf

In het Verenigd Koninkrijk heeft Morian Morgan, directeur van de Coed-y-Brain Primary School in Llanbradach (Caerphilly), een brief gestuurd naar alle ouders van de kinderen van de school om hen te waarschuwen voor games die niet geschikt zijn voor hun kinderen. Daarbij wordt Grand Theft Auto als grootste bezorgdheid genoemd.

De directeur vertrekt vanuit de onthutsende vaststelling dat leerlingen, waarvan sommige blijkbaar zo jong als 6 jaar, op de speelplaats zorgwekkend gedrag vertonen. Na enig onderzoek komt men steeds bij dezelfde vaststelling uit, namelijk dat de kinderen in contact komen met games die volgens hun rating niet voor hen geschikt zijn. De directeur zegt dat het om meerdere games gaat, maar noemt Grand Theft Auto bij naam. Die game zou volgens hem het volgende gedrag van leerlingen in de hand werken:

► kinderen die spelletjes spelen waarbij verkrachting en geslachtsgemeenschap worden nagebootst
► kinderen die scènes uit de game naspelen waarbij zware scheldwoorden gebruikt worden
► kinderen die gedetailleerd spreken over drugs
► kinderen die gesprekken hebben over prostitutie, masturbatie en orale seks
► kinderen die gewelddadige games naspelen, wat soms tot echte verwondingen leidt

Morgan zegt zelf aanvankelijk niet op de hoogte te zijn geweest van wat Grand Theft Auto precies inhoudt, maar nu hij dat wel weet, waarschuwt hij ouders en vraagt hij hen om hun kinderen geen toegang te geven tot zulke games.

Terwijl sommige Britse media met een beschuldigende vinger wijzen naar de games op zich, lijkt de directeur hier in de eerste plaats ouders op hun verantwoordelijkheid te willen wijzen, hetgeen al bij al dus wel een positieve nuance is. Desondanks is het natuurlijk de vraag in hoeverre games werkelijk verantwoordelijk zijn voor een bepaald gedrag van leerlingen op de speelplaats. Ook zijn er bij ons weten geen missies in GTA die je opdragen om iemand te verkrachten, en dan zijn er natuurlijk nog talloze andere zaken waar jongeren nu eenmaal mee in aanraking komen en die hen, jong als ze zijn, laten praten over zaken als seks en drugs.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.