4gamers.be

Senran Kagura Burst

Door Phazon, 27-02-2014 11:43

Twee grote redenen om je 3D aan te zetten in Senran Kagura Burst


Senran Kagura Burst is de laatste weken het gesprekonderwerp onder heel wat gamers en websites geweest. Deze Japanse game combineert Ecchi (erotische fantasie) met wat luchtigere gameplay. Dat de hoofdpersonages in het spel allemaal erg jonge en rondborstige vrouwen zijn, mag hierbij dus niet meteen als een verrassing komen. Wij gingen aan de slag met de game om eens te kijken of er genoeg diepgang - en dan hebben we het niet over de boezems van de meisjes - te beleven valt. 

Senran Kagura Burst bevat eigenlijk twee games, namelijk Senran Kagura: Skirting Shadows en Senran Kagura: Crimson Girls. Beide games vertellen ons het verhaal over twee vrouwelijke ninja-clans die elkaar te lijf gaan in een strijd om goed en kwaad (men moet toch iets verzinnen om de kleren van elkaars lijf te scheuren). Elke ninjaclan bestaat uit een aantal erg jonge en aantrekkelijke vrouwelijke ninja's. Zoals we dat van vrouwen gewoon zijn, heeft ieder personage wel een apart of eigenwijs karakter. Laten we jullie de meisjes dan maar gewoon even voorstellen via een sfeervol plaatje (hoera, net zoals in het spel kan je hier ook gewoon de plaatjes uitvergroten door er even op te klikken).

Terwijl het rijkelijk voorziene blond meisje Katsugari (B95, W57, H90 voor de kenners onder ons) niet kan stoppen om alles en iedereen te betasten, maakt het er kinderderachtig-uitziende Mirai zich zorgen over het feit dat haar borsten maar niet willen groeien. Vervolgens zijn er ook een aantal meisjes die leiderschapscapaciteiten vertonen, onzeker zijn over zichzelf of eenvoudig weg helemaal geen gevoel kennen. Aan keuze en stereotypes geen gebrek dus, al vinden we het wel erg passend voor een dergelijke game.

In elke ninjaclan zal de speler wel zijn of haar favoriet terugvinden, maar uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je met ieder personage doorheen het verhaal een aantal missies weet te voltooien (even geduld, na de gebruikelijke reviewformaliteiten zullen we overschakelen naar de wat pikantere details). Hoewel het verhaal voor de goedaardige meisjes best erg flauwtjes begint, aangezien ze enkel hun kunstjes op oefenpoppen mogen vertonen, wordt het algauw wat interessanter wanneer ze kennismaken met hun aartsvijanden en beide als een bende ondeugende katjes elkaar te lijf gaan.

In principe zijn alle missies ongeveer gelijkaardig opgebouwd. Senran Kagura is een side scrolling action brawler, wat inhoudt dat je door combinaties van een hele resem aanvallen alles en iedereen die je in weg staat een kopje kleiner maakt. Dit betekent dus eindeloos de x- en y-knoppen induwen tot je rechterhand pijn begint te doen van het spelen. En ja, we begrijpen maar al te goed hoe verkeerd dat klinkt. Hoe dan ook is de gameplay op zich nog best in orde. Het combineren van lichte en sterkere aanvallen met luchtaanvallen mag dan wel vrij standaard zijn, maar geeft genoeg voldoening tijdens het doorkruisen van de levels.

Waar we dan weer minder over te spreken zijn, is de enorme 'repetitiviteit' van het spel. Elke missie worden we wel op een verhaal getrakteerd, dat verrassend genoeg erg degelijk en uitgebreid is, maar moeten we dezelfde vijanden of dummies verslaan, wat er voor zorgt dat weinig mensen Senran Kagura Burst in een ruk zullen uitspelen. Overigens viel ons op dat de AI (artificiële intelligentie) van het spel vaak erg simpel of goedkoop is. Voor dat laatste geval is het meestal echter genoeg om eventjes wat levels te grinden en op die manier is eigenlijk geen enkele vijand meer veilig voor je aanvallen. Elk van de twee verhalen in Senran Kagura Burst bevat 5 hoofdstukken met elk 8 verplichte en 5 optionele missies. Een missie neemt pakweg 5 à 10 minuutjes in beslag, dus in totaal weet het spel je toch zeker een dikke 15 uur bezig te houden wanneer je alles gezien en gedaan wilt hebben.

Genoeg over de gameplay: waar het uiteindelijk toch grotendeels om draait in deze Senran Kagura Borst Burst zijn de vrouwen zelf. Dat ze elk voorzien zijn van een uniek karakter, weten we intussen al. Dat ze ieder voorzien zijn van een lichaam vol wulpse vormen, kon menig gamer intussen ook wel raden. Het mag dan niet verwonderlijk zijn dat de makers van het spel dit feit regelmatig onderstrepen door heel wat vrij te spelen kostuums, tal van ondeugende animaties en dialogen waar de puber in ons regelmatig mee moest lachen.

Zo is er bijvoorbeeld een speciale transformatie waardoor je sterker wordt en een ander pakje draagt. De overgang naar deze Shinobi-vorm gaat natuurlijk gepaard met het uitgebreid tonen van de meisjes in bikini, om ze nadien weer van uitdagende kledij te voorzien. Aangezien er volop gesprongen wordt tijdens deze transformatie en de zwaartekracht zijn werk doet, zullen je ogen vaak scheelzien van al de op- en neergaande rondingen. Dank u wel, moeder natuur.

 

Je krijgt in heel wat missies ook de optie om deze in een 'Frantic mode' te starten. Dat houdt in dat je je verdediging opgeeft in ruil voor heel wat extra aanvalskracht ... en het level in bikini kan spelen. Nog een extra moeilijkheidgraad voor degenen die zich slecht op de vijanden kunnen concentreren, dus. Hoe dan ook zijn al de vrouwelijke modellen en animaties heel aardig gemaakt, maar na een aantal keren zullen de meesten onder ons het ook wel gezien hebben. Naar 3DS-maatstaven en op grafisch vlak hebben we niet meteen veel reden tot klagen, al zullen een aantal levels en de vijanden wel wat generiek uitzien. Het geheel wordt aangevuld met een leuke soundtrack, waar regelmatig een zeer plezant of opzwepend nummer in te vinden valt.

Senran Kagura Burst weet gretig gebruik te maken van de unieke eigenschappen die de 3DS rijk is. Tijdens het aan- en omkleden in de kleedkamer kan je de gyroscoop gebruiken om de borsten van je ninja stevig op en neer te laten gaan, zodat ze er zelf net geen bloedneus aan over houden (zoals gebruikelijk is in Japanse manga en anime). Met een flink portie blazen in de microfoon vliegen de rokjes ook de lucht in. Wat er dan te zien valt, laten we aan ieders verbeelding over.

Tot slot zorgt het 3D-effect tijdens de animaties en het tonen van de meisjes voor wat meer diepgang, al waarschuwen we jullie alvast om niet verloren te raken tussen al die diepe decolletés. Zij die gehoopt hadden om met behulp van het touch screen de lichamen daadwerkelijk te betasten, zijn er aan voor de moeite. Zo ver wil men natuurlijk niet gaan, aangezien de leeftijd van de meisjes tussen de 15 à 18 jaar ligt en men zulk gedrag niet wilt aanmoedigen.

  

Conclusie

Senran Kagura Burst is een gewaagde en ondeugende game voor het 3DS-publiek in Europa. Men is nog niet vaak in aanraking gekomen met dergelijke spellen, dus we begrijpen dat niet iedereen het spel erg goed zal kunnen plaatsen. Desalniettemin zijn de makers er in geslaagd om ons toch iets meer te bieden dan enkel wat borsten en billen, al worden de missies na een tijd toch wel erg repetitief voor de meesten onder ons. De snoepers en die-hards onder ons zullen wel smullen van de eindeloze missies, de verbeelding stimulerende dialogen en de ondeugende animaties die Senran Kagura Burst ons te bieden heeft.

Positief

  • Borsten en billen
  • Plezante game voor liefhebbers van Ecchi
  • Origineel gebruik van 3DS-functies
  • Heel wat verhaal en uren content
Score
71/100

Negatief

  • Repetitief qua gevechten
  • Animaties slechts tijdelijk "speciaal"
  • AI lijkt soms simpel, soms vals te spelen
Grafisch
80%
Geluid
79%
Fun
68%
Gameplay
73%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.