4gamers.be

EU-versie South Park: The Stick of Truth gecensureerd

Door Jay, 25-02-2014 14:44, bron: home

Update

De censuur zou blijkbaar enkel van toepassing zijn voor de consoleversie van het spel. De pc-versie, die je onder meer via de online store van Ubisoft zelf kan downloaden, wordt specifiek als de "niet-gecensureerde versie" omschreven.

Origineel

Eind vorig jaar al bleek dat South Park: The Stick of Truth in Australië gecensureerd zou worden en dat blijkt nu ook voor Europa (en Afrika en het Midden-Oosten) het geval te zijn. Concreet gaat het om 7 scènes van telkens ongeveer 20 seconden. Hieronder een beschrijving van de scènes in kwestie, maar opgelet voor lichte spoilers.

Twee scènes draaien rond abortus. In de ene voert een dokter een abortus uit bij de speler en in de andere voert de speler zelf een abortus uit bij Randy. De overige vijf scènes laten telkens "anal probing" zien, maar dat op zich zullen wij in Europa dus niet te zien krijgen.

In plaats van de scènes in kwestie krijgen we een door de makers gekozen afbeelding te zien en begeleidende tekst die beschrijft wat er gebeurt. Dit lijkt wat dezelfde aanpak als in Australië, waar de scènes vervangen worden door een afbeelding van een huilende koala en een expliciete beschrijving van wat er gebeurt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.