4gamers.be

Anti-gaming senator gearresteerd op verdenking van omkoping

Door Jay, 29-03-2014 00:06, bron: gamepolitics

De Amerikaanse senator Leland Yee is afgelopen week gearresteerd op verdenking van corruptie en omkoping. In het kader van het onderzoek werden verschillende huiszoekingen uitgevoerd en werden computers en documenten uit het kantoor van de senator in beslag genomen.

Yee, een democraat, doet bij ons vooral een belletje rinkelen omdat hij vorig jaar zei dat gamers moeten zwijgen in de discussie omtrent games en geweld, iets waarvoor hij zich later ook verontschuldigd heeft. Yee probeerde in 2005 via een wetsontwerp de verkoop van gewelddadige games verder aan banden te leggen, maar in 2010 werd zijn voorstel door het hoogste gerechtshof van de VS afgeschoten omdat het in zou gaan tegen de vrijheid van meningsuiting.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.