4gamers.be

Kirby Triple Deluxe

Door SpaGheTTi, 19-05-2014 08:10

Voor het ontwikkelen van Kirby Fighters heeft men allicht invloeden gehaald bij Super Smash Bros, want in deze spelmodus is het immers de bedoeling om een knokpartij te organiseren met tot drie vrienden of CPU’s. Je kan kiezen uit verschillende soorten Kirby, je kiest met name een bepaalde gekopieerde vaardigheid voor je vechter om dan de strijd aan te gaan en te zien dewelke het best uitkomt in een gevecht. Deze spelmodus kan gedeeld worden met vrienden (of vijanden) die niet in het bezit van de game zijn, al hebben deze dan slechts beperkte keuzemogelijkheden wat betreft beschikbare vaardigheden. Deze spelmodus is een leuke manier van de makers om het spel van een multiplayerstand te voorzien, maar verder dan dat gaat het niet. De gevechten kennen geen echte diepgang en bepaalde vaardigheden komen duidelijk sterker uit de strijd dan andere. Het is met andere woorden een nogal ongebalanceerde knokpot waarmee je hoogstwaarschijnlijk niet veel langer dan een uur zoet bent.

Dedede’s Drum Dash vormt eigenlijk, als puntje bij paaltje komt, de grootste uitdaging van het spel. Het is een ritmische (mini)game waarbij de speler, op de melodieën van de meest gekende deuntjes uit de reeks, King Dedede vooruit moet helpen door op de juiste momenten op A te duwen en veilig op trommels te landen. Gaandeweg kan de speler dan ook nog eens zoveel mogelijk muntjes verzamelen, allemaal binnen de gegeven tijdslimiet. Genoeg factoren dus om deze stand van een scoresysteem te voorzien, waardoor Drum Dash voor sommige spelers behoorlijk verslavend kan zijn. Iedere gamer weet immers hoe bevredigend het is om je eigen high score nog maar eens te verslaan.

Kirby Triple Deluxe screenshotKirby Triple Deluxe screenshot

Er kunnen tot slot nog twee boss rush modi worden vrijgespeeld, met name The Arena en The True Arena, waarbij de speler met een bepaalde vaardigheid zoveel mogelijk bazen uit de story mode moet trachten te verslaan. Op zich een mooie poging om een uitdaging aan het spel toe te voegen, maar de simpele aanvalspatronen van de bazen en te krachtige vaardigheden van Kirby maken dat deze modi niet erg veel uitdaging meer bieden, al is het wel een leuke extra voor wie maar geen genoeg kan krijgen.

Grafisch kunnen we alleszins stellen dat het spel over de hele lijn, voor alle drie de games zeker in orde is. Er werd veel aandacht besteed aan het implementeren van diepteaspecten in deze 2D-platformer, wat in het genre alleen maar kan worden toegejuicht, vooral gezien het platform waarvoor de game werd ontwikkeld. Ook de soundtrack werd goed verzorgd. Oude en nieuwe deuntjes komen samen om de werelden van deze titel van een typisch Kirby-sfeertje te voorzien.

Conclusie

Het ziet ernaar uit dat men optimaal content en diversiteit heeft trachten te bieden in deze game, wat op zich wel is gelukt. De moeilijkheidsgraad van het spel is echter te laag, waardoor de Story Mode ondanks de vele vaardigheden toch monotoon en een pak te simpel aanvoelt. Gelukkig wordt er enigszins gecompenseerd met charmante graphics, subliem gebruik van achtergronden en 3D en zelfs de gyrosensor van de Nintendo 3DS. We zouden deze titel desondanks alleen voor beginnende platform-gamers en Kirby-fans aanraden, gezien het genre een boel pittigere games kent dan Kirby Triple Deluxe.

Positief

  • Diversiteit in spelstanden
  • Diversiteit in vaardigheden
  • Graphics & diepte
Score
72/100

Negatief

  • Veel te lage moeilijkheidsgraad
  • Bijgevolg monotone Story Mode
Grafisch
92%
Geluid
76%
Fun
60%
Gameplay
83%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.