4gamers.be

Zenimax sleept Oculus Rift voor de rechtbank

Door papfles, 22-05-2014 08:54, bron: eurogamer

Eerder kloeg Zenimax al over het feit dat Oculus Rift gebruik zou hebben gemaakt van zaken die al eerder werden ontwikkeld bij Zenimax zelf. Dat er belangrijke mensen van id software naar Oculus Rift waren getrokken, zal de situatie niet meteen hebben ontmijnd en nu is het hek helemaal van de dam. Zenimax heeft immers een rechtszaak aangespannen tegen Oculus Rift voor de diefstal van 'trade secrets'. Op de volgende pagina kan je in elk geval de volledige mededeling lezen voor zij die geïnteresseerd zijn.

Men stelt dat men geprobeerd heeft om deze zaak onderling te regelen, maar dat er niks uit de bus is gekomen. ZeniMax ziet zichzelf dan ook genoodzaakt om naar de rechter te stappen aangezien men vindt dat Oculus Rift en diens oprichter "op illegale wijze handelsgeheimen van ZeniMax heeft verworven met betrekking tot virtual reality. De copyrights en handelsmerken die ZeniMax heeft, werden daarbij geschonden". 

Zenimax beweert dat het haar technologie ter beschikking heeft gesteld op de uitdrukkelijke voorwaarde dat "de intellectuele eigendom exclusief van ZeniMax blijft en niet gebruikt, vermeld of verschoven kan worden naar een andere partij zonder de toestemming van ZeniMax". Omdat Oculus Rift zelf stelt dat het niks verkeerds heeft gedaan, ziet ZeniMax geen andere keuze dan naar de rechtbank te stappen.

De mensen van Oculus Rift hebben zelf ook al gereageerd en laten weten dat de rechtszaak ongegrond is en dat men zich stevig zal verdedigen.

Oculus Rift screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.