4gamers.be

CNN linkt school shooting aan World of Warcraft

Door Jay, 27-05-2014 12:13

Door de verkiezingen is dit nieuws bij ons wat op de achtergrond gebleven, maar in de VS is men weer opgeschrikt door een "school shooting". Enkele dagen geleden reed de 22-jarige Elliot Rodger, zoon van Hollywood-regisseur Peter Rodger, al schietend voorbij de Universiteit van Californië - Santa Barbara. Daarbij vielen 6 doden en 13 gewonden. Daarvoor had hij ook al enkele mensen doodgestoken in zijn studentenflat. Na zijn schiettocht werd hij met een kogel in het hoofd dood teruggevonden in zijn auto.

Zoals steeds wordt er natuurlijk gezocht naar een reden voor de dodelijke ontsporing van de jongeman, en voorlopig ziet het er toch naar uit dat die moet gezocht worden in de moeilijke relationele toestand waarin hij verkeerde, wat op zich dan weer te maken zou hebben met het feit dat hij aan het Asperger-syndroom leed, wat moeilijkheden met zich meebrengt betreffende sociale vaardigheden. In een filmpje sprak hij over hoe hij steeds werd afgewezen door meisjes, iets wat hij in combinatie met eenzaamheid en een verder ontwikkelende haat tegenover de wereld uiteindelijk blijkbaar niet meer kon verkroppen.

Elliot speelde ook games en in een manifest van 141 pagina's dat hij achterliet en waarin hij het heeft over zijn "twisted world" wordt World of Warcraft verschillende keren genoemd. Hij zou de game veel gespeeld hebben, tot aan de release van Cataclysm. Toen zou het spel te mainstream zijn geworden voor hem en zou hij in de game constant mensen tegenkomen die het hebben over hun liefdesleven, iets wat hij bij gebrek aan een eigen relatie moeilijk kon aanhoren.

Die referentie naar World of Warcraft, een "game", is de Amerikaanse media uiteraard niet ontgaan en onder meer bij CNN besloot men daar verder op in te gaan. Gezien de overige bekende feiten is het natuurlijk sowieso al wat vreemd dat CNN World of Warcraft er nog bij haalt als een wezenlijk element, zeggende dat de dader "geobsedeerd" was door de game, maar nog erger is mogelijk de manier waarop. Men vraagt sheriff Bill Brown van Santa Barbara County namelijk naar zijn mening hieromtrent, maar aan zijn uitleg te horen heeft hij niet al te veel kennis van wat World of Warcarft precies is.

De sheriff noemt "dergelijke games", die focussen op geweld en body count "absoluut verwerpelijk". Hij noemt ze verder een plaag voor de maatschappij en vindt dat "dergelijk zogenaamd entertainment" eigenlijk een alarm zouden moeten laten afgaan wanneer blijkt dat iemand er erg veel mee bezig is.

Zoals gezegd getuigt dit weer van weinig nuance en kennis van zaken, en het toont jammer genoeg ook aan dat er wat dat betreft niet meteen verandering lijkt te komen in de Amerikaanse media.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.