4gamers.be

Nvidia presenteert "ultieme tablet voor gamers"

Door Jay, 22-07-2014 17:13

Nvidia heeft de SHIELD tablet onthuld als de "ultieme tablet voor gamers", wat voornamelijk blijkt uit enkele technische specificaties en features. De 8" tablet heeft een full HD display en bevat een 192-Core Tegra K1, de mobiele chip waar Nvidia al een tijdje mee pronkt, niet in het minst omdat de chip overweg kan met de Unreal Engine 4. Grafisch zou deze tablet dus wel heel wat mooie beelden moeten kunnen tonen.

Verder wordt een aparte, draadloze controller voorzien, want ook bij Nvidia weten ze dat de meer traditionele gamegenres moeilijk te besturen zijn met touch alleen. Bovendien kan je je pc-games naar de tablet streamen, dus ook daarvoor is de controller handig. Andere features zijn de mogelijkheid om te streamen via Twitch en het streamen van het beeld van je tablet naar een tv. Tel al die mogelijkheden bij elkaar op en je hebt volgens Nvidia dus de ultieme gaming tablet.

De SHIELD tablet zou op 14 augustus verschijnen in Europa, terwijl men er in de VS al vanaf 29 juli mee aan de slag kan. Europeze prijzen zijn nog niet bekend, maar in de VS is de tablet te verkrijgen vanaf 299 dollar. De controller kost 59 dollar en er is ook nog een aparte cover voor 39 dollar.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.