4gamers.be

Rise of the Tomb Raider is Xbox One exclusive

Door Jay, 12-08-2014 16:40

Rise of the Tomb Raider, het vervolg op de reboot dat tijdens de E3-persconferentie van Microsoft aangekondigd werd, is een Xbox One exclusive. Dat werd vandaag tijdens de persconferentie van Microsoft op Gamescom onthuld. Of het om een tijdelijke exclusive gaat, valt nog af te wachten, maar bij de lancering tijdens de laatste maanden van 2015 zal de game dus alleszins wel enkel en alleen op de Xbox One te verkrijgen zijn. Dat er steeds over een "holiday 2015 exclusive" gesproken wordt, is misschien een indicatie dat de game later alsnog naar andere platformen komt, al wordt dat nu natuurlijk nog niet met zoveel woorden gezegd.

Crystal Dynamics heeft een woordje uitleg omtrent de exclusiviteit de wereld ingestuurd, maar veel wijzer worden we daar niet van. De ontwikkelaar laat weten dat Rise of the Tomb Raider het meest ambitieuze avontuur ooit is voor Lara Croft, en dat de samenwerking met Microsoft een grote steun is voor de ontwikkeling. Wat die steun precies inhoudt, is evenwel niet bekend. Het kan gaan om extra geld voor de ontwikkeling of ondersteuning bij de marketing, maar dat is dus niet bekend.

De reboot van Tomb Raider werd lovend onthaald, maar qua verkoop presteerde de game niet helemaal zoals Square Enix het had gehoopt. Misschien is ook dat een factor die heeft meegespeeld voor de exclusiviteit. Een overeenkomst met Microsoft zou uiteindelijk immers meer geld kunnen opleveren, ook al verschijnt de game op slechts één platform.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.