4gamers.be

Xbox One lanceert hier zonder Nederlandstalige spraakherkenning

Door Jay, 01-09-2014 17:37, bron: gamer

Toen besloten werd om de Xbox One vorig jaar in bepaalde Europese landen nog niet officieel te lanceren, werd gezegd dat dat was omdat men enkel regionale factoren nog verder op punt wilde stellen, waaronder ook ondersteuning voor de lokale talen wat voice commands betreft. Nu echter blijkt dat er bij de officiële lancering later deze week nog steeds geen Nederlandstalige spraakherkenning voor Kinect aanwezig zal zijn.

Het menu van de Xbox One is wel reeds voorzien in het Nederlands en Microsoft zegt ook aan de spraakherkenning te werken, maar die zal dus pas voor later zijn. Tot dan is het voorts niet mogelijk om bijvoorbeeld het menu in het Nederlands te houden en de voice commands in het Engels (of nog een andere taal). Om zoiets te kunnen doen, zou je de standaardtaal van de console in zijn geheel moeten wijzigen, maar dat zorgt er dan weer voor dat je geen toegang meer hebt tot de Store tenzij je een buitenlands adres kan opgeven.

4Gamers screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.