4gamers.be

Gamer Girls magazine niet blij met negatieve commentaar op Youtube

Door Jay, 06-09-2014 14:33

Eigenlijk hadden we niet gedacht dat het Gamer Girls magazine, waarin sexy "gamer girls" worden getoond en waar we het in mei al over hadden, nog eens zou opduiken, maar dat is nu toch het geval. Een Youtuber maakte namelijk een video waarin hij kritische bedenken uitte omtrent het magazine en daar kon de eigenaar van het magazine blijkbaar niet om lachen. Hij stuurde de Youtuber een mail waarin gesteld werd dat de Youtuber, door pagina's en beelden uit het magazine in de video te gebruiken, een copyrightinbreuk pleegde, en dat er verder actie ondernomen zou worden indien de video niet verwijderd zou worden.

De Youtuber besloot om de video inderdaad te verwijderen, maar niet omdat hij besefte dat hij niet in zijn recht was, wel omdat hij besefte dat het aanvechten van een copyright claim erg lang zou duren, en dat zijn kanaal tot de afhandeling ervan mogelijk geblokkeerd zou kunnen worden. De Youtuber is er nochtans redelijk van overtuigd dat hij in zo'n procedure uiteindelijk gelijk zou krijgen. De afbeeldingen die hij gebruikte zijn namelijk promotieshots die door het magazine zelf online gezet zijn en die overal op het internet terug te vinden zijn. De Youtuber kan dan ook alleen maar denken dat de eigenaar gewoon een video met negatieve commentaar verwijderd wilde zien, wat dus is gelukt, maar niet zonder dat de Youtuber ook over die praktijk een video maakte, deze keer zonder beelden van het magazine zelf.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.