4gamers.be

Nieuw wereldrecord Donkey Kong gevestigd

Door Jay, 13-09-2014 00:07, bron: neogaf

Er is weer een wereldrecord gesneuveld in de wonderlijke wereld der games en deze keer gaat het om een redelijk beroemd record, namelijk dat van de hoogste score in Donkey Kong. Naar het record gaat, zeker sinds de documentaire The King of Kong: A Fistful of Quarters uit 2007, heel wat aandacht en nu is er dus een nieuwe recordhouder. De behoort toe aan Robbie Lakeman, die relatief nieuw is in het wereldje.

Na 2007 werd er rond het record een stevige strijd gevoerd tussen Steve Wiebe en Billy Mitchell, die de titel telkens weer van elkaar wisten af te snoepen. Ook Tim Sczerby en Dr. Hank Chien vestigden echter nieuwe records en de laatste jaren was het vooral Chien die domineerde en telkens zijn eigen record verbeterde. Zijn laatste record stond op 1.138.600 punten, maar die score is een weekje geleden dus verbeterd door Lakeman, die 1.141.800 punten scoorde. Lakeman ging zich pas in 2012 bezighouden met Donkey Kong en een jaar later stond hij al in de top 12 van beste spelers. Enkele maanden geleden begon hij ernstige pogingen te ondernemen om een nieuw wereldrecord te vestigen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.