4gamers.be

Kickstarter game van 500.000 dollar definitief geannuleerd

Door Jay, 19-09-2014 14:03

Kickstarter mag dan wel de nodige succesverhalen met zich meebrengen, er zijn ook al heel wat minder mooie zaken uit voortgekomen. Aan dat negatieve lijstjes kan nu weer een project worden toegevoegd, zijnde de game Clang van Snow Crash-auteur Neal Stephenson en zijn bedrijf Subutai Corporation. Voor het motion-controlled zwaardspel werd meer dan 500.000 dollar bij elkaar gesprokkeld, maar nu is het definitief geannuleerd.

De ontwikkeling van Clang kwam een jaar geleden eigenlijk al stevig in de problemen. Het geld van Kickstarter was op en men vond geen uitgever die extra middelen in het project wilde pompen. Nu heeft Stephenson laten weten dat het extra geld er gewoon niet zal komen en dat Clang dus definitief verleden tijd is. In een laatste update op Kickstarter legt hij de schuld voor het falen van het project voor een groot stuk bij zichzelf, zeggende dat hij steedse nieuwe ideeën kreeg en te veel wilde focussen op historische nauwkeurigheid, waardoor het fungehalte werd genegeerd, waardoor mogelijke investeerders niet veel heil in het project zagen en de kosten bleven oplopen.

Intussen is het de vraag of backers hun geld zullen terugkrijgen, iets wat altijd een lastige kwestie is wanneer een Kickstarter-project het doel bereikt maar vervolgens wordt geannuleerd terwijl al het geld werd opgebruikt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.