4gamers.be

Youtuber slachtoffer van swatting en gearresteerd voor cannabis

Door Jay, 20-09-2014 00:15, bron: chicagotribune

Vorige maand werd de Youtuber Alexander Wachs, nickname Whiteboy7thst, het slachtoffer van swatting, het fenomeen waarbij onterecht en bewust een zwaar bewapende politiemacht op iemand wordt afgestuurd, vaak wanneer die bezig is met livestreamen. Iemand had de politie namelijk laten weten dat Wachs suïcidaal en gewapend was, waarop de politie actie ondernam.

Natuurlijk bleek al snel dat er eigenlijk niets aan de hand was, maar voor de zekerheid deed de politie van Plainfield (Will County, Illinois, VS) toch maar grondig onderzoek. Daarbij werd 30 gram cannabis gevonden, waarna Wachs en zijn huisgenoot, Kelly Popp, werden gearresteerd voor het bezit van cannabis met de intentie om de drugs door te verkopen, wat een redelijk ernstig misdrijf is. Een dikke week geleden echter werd beslist om de klacht tegen Wachs te laten vallen, omdat ze bij de politie ook beseften dat de manier waarop het bewijs werd verzameld niet door de beugel zou kunnen tijdens een proces om het bewijs ook effectief te kunnen gebruiken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.