4gamers.be

Activision wil klacht van dictator over Black Ops 2 laten verwerpen

Door Jay, 22-09-2014 17:59, bron: eurogamer

Afgelopen zomer werd Activision aangeklaagd door voormalig dictator Manuel Noriega omdat hij als personage werd gebruikt in Call of Duty: Black Ops II. Volgens hem en zijn advocaten is er geen toestemming gevraagd om zijn beeld en gelijkenis in de game te gebruiken en bovendien zou hij in de game beschuldigd worden van misdaden die hij nooit begaan heeft. Laster ook nog eens dus, en dus vinden Noriega en zijn advocaten dat hij werd uitgebuit door Activision voor commerciële doeleinden. Een stevige schadevergoeding is dan ook de eis.

Inmiddels heeft Activision de rechtbank voorzien van een antwoord op de klacht van Noriega. Activision heeft zelfs voormalig burgemeester van New York City Rudy Giuliani als advocaat ingeschakeld. Hij vraagt de rechtbank om de zaak te verwerpen omdat het zou gaan om de uitoefening van de Freedom of Speech. Giuliani zegt dat ook andere figuren, gaande van Fidel Castro tot John F. Kennedy ook al werden gebruikt zonder toestemming en dat het erg zou zijn als zoiets niet meer zou mogen. In dat geval zouden films als Forrest Gump of Zero Dark Thirty bijvoorbeeld niet meer kunnen gemaakt worden en hetzelfde geldt voor tv-shows als Saturday Night Live en Boardwalk Empire. Bovendien vindt Giuliani dat de 80-jarige Noriega, die in de gevangenis zit voor talloze misdaden, helemaal geen recht heeft om eisen te stellen terwijl hij de rechten van talloze mensen jarenlang geschonden heeft.

Of de rechtbank de zaak inderdaad zal verwerpen, moet nog blijken.

Call of Duty: Black Ops II screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.