4gamers.be

Ubisoft vergelijkt Watch_Dogs met eerste Assassin's Creed

Door Jay, 23-09-2014 00:08, bron: computerandvideogames

De verwachtingen voor Watch_Dogs lagen hoog en jammer genoeg kon de game niet helemaal aan die verwachtingen voldoen, maar de game was wel een commercieel succes voor Ubisoft en alles wijst erop dat er wordt verder gegaan met de franchise. Bij Ubisoft Montreal zijn ze alleszins van plan om voor het vervolg heel wat zaken beter te doen en wat dat betreft vergelijkt Lionel Raynaud, vice president of creative bij Ubisoft Montreal, Watch_Dogs met de eerste Assassin's Creed.

Raynaud wijst erop dat de eerste Assassin's Creed de nodige kritiek kreeg en dus niet perfect was, maar dat de commerciële ontvangst wel erg goed was. Assassin's Creed was iets nieuws en verfrissend dat geschikt was voor een nieuwe generatie en hoewel de game dus zijn foutjes had, had men wel iets om op verder te bouwen, wat uiteindelijk de franchise is geworden die we nu kennen, en die door Ubisoft dus blijkbaar als uiterst succesvol wordt gezien, zowel commercieel als inhoudelijk.

Hetzelfde als bij de eerste Assassin's Creed ziet Raynaud gebeuren met Watch_Dogs. De game had zeker zijn gebreken, maar volgens Raynaud is Ubisoft er toch in geslaagd om weer een nieuw merk neer te zetten waar erg veel potentieel in zit voor de toekomst. Bij Ubisoft Montreal willen ze dat potentieel ook realiseren en dus nemen ze de kritiek op Watch_Dogs ernstig, wat ook betekent dat ze voor een volgende game de nodige aanpassingen zullen doorvoeren, radicaal of subtiel, als het moet. Tegelijk waarschuwt Raynaud er ook wel voor dat Ubisoft erover moet waken dat de elementen die wel goed waren ook behouden blijven en wat dat betreft is er soms een evenwichtsoefening die gemaakt moet worden, omdat er uit veel verschillende hoeken ook verschillende feedback komt, maar dat is dus een uitdaging die Ubisoft wil aangaan.

Uitgebreidere quotes van Raynaud over de kwestie zijn hier te vinden. Hoe dan ook valt het, wat hij ook zegt, natuurlijk gewoon af te wachten wat Ubisoft er eventueel van bakt bij Watch_Dogs 2.

Watch Dogs screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.