4gamers.be

Lindsay Lohan breidt rechtszaak tegen GTA V uit

Door Jay, 10-10-2014 13:53

Het is Lindsay Lohan en haar advocaten blijkbaar menens wat hun klacht tegen Rockstar betreft, want ze hebben hun oorspronkelijke dossier vervangen door een nieuw, uitgebreider dossier ter ondersteuning van hun klacht. Volgens Lohan en haar advocaten werd in GTA V namelijk een personage op haar gebaseerd en ook promotioneel artwork, dat ook gebruikt werd voor merchandise, zou op haar gebaseerd zijn. Vorig jaar al waren er geruchten dat Lohan Rockstar zou aanklagen en in juli dit werd Rockstar effectief aangeklaagd door Lindsay Lohan. Iets later zei Rockstar in een reactie dat Lohan het enkel deed om aandacht te krijgen.

Het nieuwe dossier telt 67 pagina's, waarvan 45 pagina's eigenlijk gewoon beeldmateriaal betreft met foto's van gamediscs en merchandise van GTA V, om te bewijzen dat Rockstar het blonde meisje in de rode bikini voor allerlei promotionele en commerciële doeleinden gebruikte. Daarmee willen Lohan en haar advocaten aantonen dat het voor Rockstar allemaal om winst draaide en dat daarvoor zonder toestemming gebruik werd gemaakt van het leven, beeld en gelijkenis van Lohan.

Of Lohan het uiteindelijk zal halen valt natuurlijk nog af te wachten. Het is immers al een hele tijd bekend dat het blonde meisje in de rode bikini helemaal niet gebaseerd is op Lohan. In-game zou er echter wel een personage kunnen zitten dat wat weg heeft van Lohan, maar wat dat betreft zou Rockstar in principe redelijk makkelijk beroep kunnen doen op de vrijheid van meningsuiting.

Uiteindelijk mogen de advocaten van Lohan dan wel inderdaad uitgebreid kunnen aantonen dat Rockstar merchandise en games van GTA V verkocht, dat is op zich niet relevant wanneer niet bewezen kan worden dat het blonde meisje in de rode bikini op Lohan gebaseerd is. In het nieuwe dossier lijkt zelfs erkend te worden dat niet Lohan zelf model stond voor het artwork. Er wordt immers gesproken over een "look-a-like model", maar volgens de klacht was het daarbij specifiek de bedoeling om de gedachte aan Lohan op te wekken. Of dat volstaat voor een sterke zaak tegen Rockstar valt natuurlijk nog af te wachten.

Grand Theft Auto V screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.