4gamers.be

Nieuwe game Hatred nu al extreem controversieel

Door Jay, 17-10-2014 00:04

De Poolse ontwikkelaar Destructive Creations heeft een eerste trailer de wereld ingestuurd van Hatred, een game die nu al extreem controversieel lijkt te zijn. In de isometrische shooter speel je namelijk iemand die, simpel gezegd, alles en iedereen haat en beslist om op moordtocht te trekken en om bewust zoveel mogelijk mensen mee de hel in te sleuren door ze zonder genade af te knallen.

Na het bekijken van de trailer is het niet moeilijk om te beseffen waarom deze game nu al redelijk controversieel is. In het spel ben je namelijk een koelbloedige massamoordenaar die doet denken aan de mass (school) shootings waar vooral de VS al verschillende keren mee te maken kreeg. De reacties vanuit het maatschappelijke en politieke veld zullen vermoedelijk dan ook niet uitblijven, maar intussen klinken ook onder gamers al heel wat uiteenlopende reacties. Sommigen wijzen erop dat het erg hypocriet zou zijn om kritiek te hebben op Hatred, terwijl anderen het concept ronduit wansmakelijk vinden. De game weet alleszins wat los te maken, dat is duidelijk.

Aanvankelijk werd nog gedacht dat het misschien om een grap ging, maar Destructive Creations wil de game effectief verder ontwikkelen en in het tweede kwartaal van 2015 uitbrengen via Steam an GoG, tenminste wanneer die platformen dat toelaten, want dat is natuurlijk nog niet zeker. Voor de ontwikkeling wordt gebruik gemaakt van de Unreal Engine 4 en bij Epic Games hebben ze al laten weten dat hun engine voor iedereen beschikbaar is en dat men zelf geen restricties oplegt voor het gebruik ervan. Anderzijds wijst Epic er dan wel weer op dat Destructive Creations in zijn trailer zonder toestemming het Unreal Engine 4-logo gebruikt, en dat men zal vragen om dit te verwijderen. Ook voor toekomstige marketing rond de game zal het logo niet gebruikt mogen worden.

Hatred screenshot

Hatred screenshot

Hatred screenshot

Hatred screenshot

Hatred screenshot

Hatred screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.