4gamers.be

Aan deze Minecraft megastad werd 2 jaar gewerkt

Door Jay, 19-10-2014 00:07

Er zijn al heel wat waanzinnige dingen gemaakt in Minecraft en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen, wat we natuurlijk niet eens erg vinden. Zo is nu een zekere Duncan Parcells, een kunststudent met interesse voor interactief design die online bekend staat als ColonialPuppet, naar buiten getreden met zijn Minecraft megastad genaamd Titan City, die van veraf lijkt op een stad uit SimCity maar waar je gewoon in kan rondlopen ook.

Titan City bestaat uit maar liefst 4,5 miljoen blokken en het hele project nam maar liefst 2 jaar in beslag om voltooid te geraken. Dat komt deels omdat de stad werd gemaakt in de Xbox 360-versie van Minecraft, waar je minder hulpmiddeltjes hebt dan in de pc-versie, waardoor elke blok individueel geplaatst moest worden. De reden waarom Parcells aan de slag ging met de Xbox 360-versie is dat Minecraft blijkbaar niet werkte op zijn Mac. Voor zijn verdere studies heeft hij nu evenwel een pc aangeschaft en een deel van de gebouwen zijn reeds overgezet. Het zou de bedoeling zijn om uiteindelijk de hele stad ook op pc beschikbaar te maken.

De huidige Xbox 360-versie kan je hier downloaden, terwijl je voor de huidige pc-versie hier terecht kan.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.