4gamers.be

EA stelt dat FIFA-games voetbal populairder maken in de VS

Door Jay, 27-11-2014 14:31

In de VS zijn mensen eerder fan van "American Football" dan van "soccer", maar dat traditionele voetbal is er blijkbaar wel aan een opmars bezig en volgens EA heeft dat onder meer te maken met de FIFA-games die er worden gelanceerd. Een poll van ESPN toont namelijk dat 34% van de Amerikanen die FIFA spelen aanvankelijk niet veel met voetbal hadden, maar gaandeweg wel fan werden.

Voorts is EA met enkele cijfers naar buiten gekomen om nog verder aan te tonen dat voetbal en de FIFA-games inderdaad aan een opmars bezig zijn in de VS. Zo stata de VS op de tweede plaats voor wat de verkoop van FIFA 14 betreft. Ook zou blijken dat Amerikanen tegenwoordig meer en meer naar hun eigen voetbalcompetitie kijken, in plaats van uit te wijken naar bijvoorbeeld de Engelse competitie of de competities van andere Europese landen. In de eerste maand van FIFA 15 zouden Amerikanen namelijk veel vaker met MLS-clubs hebben gespeeld dan in de eerste maand van FIFA 14. Concreet zou het om een stijging van 112% gaan.

Leuke cijfers dus die inderdaad wel aantonen dat Amerikanen zich meer en meer voor voetbal beginnen te interesseren. De vraag is natuurlijk wel of de FIFA-games daar verantwoordelijk voor zijn. Het feit dat FIFA-games het blijkbaar goed doen in de VS kan immers ook een gevolg zijn, eerder dan de oorzaak, al zal de waarheid vermoedelijk ergens in het midden liggen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.