4gamers.be

Assassin's Creed Victory gelekt, setting Victoriaans Londen

Door Jay, 03-12-2014 00:03, bron: kotaku

Dit jaar moesten we nog wachten tot in maart alvorens de nieuwe Assassin's Creed games gelekt werden, maar die van volgend jaar is nu al opgedoken en het is opnieuw Kotaku dat met de nodige info en beeldmateriaal naar buiten komt. De nieuwe game zou Assassin's Creed Victory heten en zich afspelen in het Victoriaanse Londen.

Ubisoft Quebec zou de leiding hebben over de ontwikkeling van Assassin's Creed Victory, wat dan de eerste grote game in de reeks is waarbij de studio echt aan het roer staat. Eerder speelde Ubisoft Quebec wel al een ondersteunende rol voor Ubisoft Montreal en het maakte ook DLC voor Assassin's Creed III en Assassin's Creed IV: Black Flag, maar nu nemen ze dus zelf de leiding. De game zou ontwikkeld worden voor pc, PS4 en Xbox One en in de laatste maanden van 2015 verschijnen. Het zou ook de enige grote Assassin's Creed game zijn die dan verschijnt, dus een tweede game zoals Assassin's Creed Rogue nu moeten we blijkbaar niet verwachten.

Concreet kreeg Kotaku een concept video te zien die toont wat men qua gameplay en stijl voor ogen heeft. Belangrijk om op te merken bij dergelijke concept video's is dat ze geen 100% zuivere gamebeelden tonen, maar wel het einddoel presenteren waar men naartoe wil werken. We is het zo dat deze beelden blijkbaar volledig werden gedraaid op de Anvil engine en dus niet pre-rendered waren. De Anvil engine werd ook al gebruikt voor Assassin's Creed Unity en kan dus zeker mooie plaatjes op het scherm toveren, zij het in het geval van Assassin's Creed Unity met heel wat mankementjes ook jammer genoeg. Hopelijk hebben ze bij Ubisoft hun engine tegen de release volgend jaar beter onder de knie.

Qua setting neemt Assassin's Creed Victory ons dus mee naar het Victoriaanse Londen van de 19de eeuw en dat brengt al snel enkele bekende elementen met zich mee die we associëren met die periode. Zo was de Victoriaanse periode ondanks de straatverlichting toch erg duister en herkennen we zaken als rijtuigen en een treinstation. Een van de nieuwe speeltjes is blijkbaar een grappling hook, die onze Assassin kan gebruiken om doorheen de verschillende grote gebouwen te navigeren.

Uiteraard heeft Ubisoft vooralsnog niet gereageerd op het lekken van hun nieuwe Assassin's Creed game. Vorig jaar betekende het lekken van Assassin's Creed Unity dat Ubisoft de game vervroegd onthulde, maar dat lek bevond zich sowieso al dichter bij de geplande onthulling dan nu het geval is, of dat zou je toch vermoeden. Afwachten dus.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.