4gamers.be

GTA V uit de winkelrekken wegens vrouwonvriendelijk

Door Jay, 03-12-2014 15:58

In Australië heeft de winkelketen Target zijn exemplaren van GTA V uit de winkelrekken gehaald. De beslissing werd genomen na feedback van klanten omtrent het geweld op vrouwen dat in de game mogelijk is. "We hebben de laatste dagen met veel klanten gepraat over de game," zegt Target in een mededeling, "en er is een aanzienlijke bezorgdheid omtrent de content van de game. We hebben het gevoel dat de beslissing om de verkoop van GTA V te stoppen in overeenstemming is met de visie van een meerderheid van onze klanten."

Naar alle waarschijnlijkheid is de beslissing van Target ook gelinkt aan een recente petitie die in Australië de nodige aandacht kreeg. De petitie haalde meer dan 40.000 handtekeningen en is bedoeld om het geweld in de game aan te kaarten, en dan vooral het geweld tegen vrouwen dat dankzij het nieuwe first-person perspectief nog een extra dimensie heeft gekregen. Wat dat betreft wordt bijvoorbeeld verwezen naar de mogelijkheid om in first-person aan de slag te gaan met een prostituee, die je, nadat ze haar diensten bewezen heeft, gewoon kan vermoorden, iets wat je natuurlijk ook met andere personages in de game kan doen, maar goed.

Target heeft voorts nog laten weten dat het alsnog de mening is toegedaan dat "dergelijke producten", waarin aanstootgevende beelden zitten, in een meerderheid van de gevallen wel degelijk kunnen verkocht worden aan hun volwassen klanten, maar dat men in het geval van GTA V toch heeft geluisterd naar de "sterke feedback" van klanten, die vinden dat dit geen game is die Target zou moeten verkopen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.