4gamers.be

Activision wint zaak over angry monkey patch in Call of Duty

Door Jay, 09-12-2014 00:05

Een tijdje geleden werd Activision aangeklaagd door Mil-Spec Monkey, Inc., een bedrijf dat militaire patches maakt. In Call of Duty: Ghosts zou namelijk een patch zitten die gebaseerd is op de "angry monkey" van Mil-Spec Monkey en daarin zag het bedrijf heel wat patentinbreuken en oneigenlijk gebruik van hun merk. Reden genoeg dus om Activision voor de rechter te slepen en een stevige schadevergoeding te eisen, maar daar heeft de rechter nu een stokje voor gestoken.

De rechter is het eens met Activision en stelt dat het gebruik van de angry monkey valt onder de vrijheid van meningsuiting, omdat games worden gezien als creatieve (kunst)werken. Dat betekent dat ze in bepaalde gevallen zonder problemen gebruik mogen maken van intellectuele eigendommen van anderen. Zo moet het gebruikte materiaal in kwestie kaderen in het onderwerp van het gecreëerde werk en ook mag men door het gebruik van het materiaal geen verkeerde informatie laten uitschijnen. De rechter zag wat dat betreft geen inbreuken, omdat het beeld van de angry monkey relevant is voor de waarheidsgetrouwheid van de game, en omdat het onvoldoende bewezen is dat de game door het gebruik van dat beeld verkeerde informatie de wereld in zou sturen, namelijk dat Mil-Spec Monkey, Inc. gerelateerd is aan Call of Duty: Ghosts.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.