4gamers.be

17-jarige Canadees gearresteerd voor swatting

Door Jay, 14-12-2014 00:05, bron: cbc

Swatting, waarbij je als grap een politiemacht op iemands huis afstuurt, is de laatste maanden uitgegroeid tot een kleine plaag, vooral dan in de VS en Canada, waar livestreamers regelmatig al eens een SWAT-team over de vloer krijgen. Grappig is het natuurlijk allerminst. Mensen worden erdoor in gevaar gebracht en zo'n actie van de politie kost een hoop geld. Logisch dus dat men probeert om de daders te vatten, maar dat lukt niet altijd. Nu echter is een 17-jarige Canadees gearresteerd op verdenking van drie feiten van swatting.

De 17-jarige, die niet bij naam genoemd mag worden of herkenbaar in beeld mag komen omdat hij nog een minderjarige is, zou twee keer een school hebben bedreigd. De eerste keer zei hij dat hij iedereen zou neerschieten en de tweede keer zou hij iedereen opblazen. De bedreigingen waren blijkbaar bedoeld om een bepaald meisje te viseren dat hem afgewezen had. In een derde voorval zei hij dat hij zich bij haar thuis bevond, dat hij zijn ouders had doodgeschoten en dat hij ook op elke agent zou schieten. In de drie gevallen werd door de politie gereageerd, waardoor de school bijvoorbeeld in "lockdown" ging en men verschillende uren op zoek was naar een gewapende verdachte.

De politie kon de 17-jarige uiteindelijk oppakken nadat twee telefoontjes en enkele mails getraceerd werden en naar hem leidden. Hij wordt nu aangeklaagd, waaruit vermoedelijk een straf zal volgen, en ook is een procedure gestart zodat hij de kosten van alle acties zou moeten vergoeden.

Hieronder een foto van de jongen in kwestie, zij het dus een door de Canadese pers gecensureerde foto omdat hij minderjarig is. De grapjes daaromtrent blijven alvast niet uit. Sommigen zien er de zoon van Slenderman in, terwijl anderen erop wijzen dat de Canadese politie niet mals is voor wie aan swatting doet en daders berooft van hun gezicht.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.