4gamers.be

Disney Infinity en Skylanders strijden om de eerste plaats

Door Jay, 20-01-2015 00:05

Zowel Disney als Activision beweren dat hun "toys-to-life" game de in dat genre meest succesvolle game van 2014 was, wat eigenlijk nog maar eens aantoont dat je met cijfers veel kan bewijzen.

Volgens Activision staat Skylanders voor het derde jaar op rij op de eerste plaats en verkocht hun Skylanders Trap Team zelfs 17% beter dan de concurrentie, zijnde Disney Infinity. Voor die bewering haalt men cijfers van NPD, GfK en "interne schattingen" aan. Skylanders als franchise zou zelfs 30% groter zijn dan Disney Infinity.

Bij Disney dan weer klinkt het, ook op basis van NPD-data, dat Disney Infinity het qua aantal verkochte starter packs en totale inkomsten beter deed dan Skylanders. Voorts zou de verkoop van Disney Infinity vorig jaar met 16% gestegen zijn en zou het marktaandeel van de franchise zijn gegroeid van 43% naar 47%.

Skylanders: Trap Team screenshot Disney Infinity 2.0: Marvel Super Heroes screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.