4gamers.be

S.T.A.L.K.E.R. ontwikkelaar strijdvaardig tegen imitators

Door Jay, 11-02-2015 13:12, bron: polygon

S.T.A.L.K.E.R. ontwikkelaar GSC Game World is sinds kort weer in actie geschoten, maar over de nieuwe game die de studio ontwikkelt, kan voorlopig nog niet veel gezegd worden. Over andere partijen die trachten om de naam van S.T.A.L.K.E.R. te misbruiken kan dan weer wel heel wat gezegd worden, maar samengevat komt het erop neer dat GSC Game World strijdvaardig is en zich desnoods hard wil opstellen als deze "imitators" hun gang blijven gaan.

Concreet verwijst Valentine Yeltyshev, de PR director van GSC Game World, naar West Games, dat met Areal een spirituele opvolger voor S.T.A.L.K.E.R. wilde maken. Al snel echter werd de studio beschuldigd van fraude en uiteindelijk werd de campagne door Kickstarter opgedoekt. Eind vorig jaar evenwel is de game onder een andere naam weer opgedoken. Bij West Games lijken ze dus hardleers, en Yeltyshev deelt nog een extra tik uit door de zogezegde band van West Games met de S.T.A.L.K.E.R. franchise te doorprikken.

GSC Game World heeft altijd al gezegd dat West Games niets te maken heeft met S.T.A.L.K.E.R., ook al beweren de mensen van West Games dat hun team bestaat uit "veteraanontwikkelaars" die hebben meegewerkt aan S.T.A.L.K.E.R., iets waar dus niets van aan blijkt te zijn. Volgens Yeltyshev werden sommige mensen van West Games ingehuurd om te werken aan een isometrische webgame in het kader van S.T.A.L.K.E.R., maar dat spel werd geannuleerd omdat het niet aan de verwachtingen van GSC Game World kon voldoen. Yeltyshev waarschuwt dus nogmaals voor de praktijken van West Games, dat volgens hem alleen maar geld van mensen wil aftroggelen.

GSC Game World zal dus hard optreden tegen wie de naam van S.T.A.L.K.E.R. misbruikt, maar de studio is niet helemaal van kwade wil. Vostok Games, de ontwikkelaar van Survarium, bijvoorbeeld krijgt wel de goedkeuring van GSC Game World. Daar zitten immers wel degelijk ontwikkelaars die hebben gewerkt aan het nu opgedoekte S.T.A.L.K.E.R. 2 en hoewel Survarium inderdaad inspiratie haalt bij S.T.A.L.K.E.R., is dat op zich natuurlijk niet verboden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.