4gamers.be

Geen Metal Gear Rising 2, wel 2 jaar Metal Gear Rising

Door Jay, 25-02-2015 12:16

Begin deze maand begon het hartje van Metal Gear Rising-fans sneller te slaan toen er mogelijk sprake was van Metal Gear Rising 2. Sony liet op een evenement in Japan namelijk een op zich redelijk duidelijke teaser zien, maar bij Konami waren ze er nadien al snel bij om te zeggen dat er helemaal geen nieuwe game geteased werd. De vraag is dan natuurlijk waarom die "2", geheel in de stijl van Metal Gear Rising, plots getoond werd en waar die dan precies vandaan kwam.

Bij ontwikkelaar Platinum Games bieden ze nu een deel van het antwoord. Om aan te tonen dat het niet om een teaser voor Metal Gear Rising 2 ging, verwijst men naar artwork van de game dat werd gemaakt om de tweede verjaardag van het spel te vieren, meer niet. Platinum zegt dat Sony om een of andere reden heeft beslist om dat artwork in zijn marketing te gebruiken.

Natuurlijk is het dan de vraag waarom Sony het artwork precies heeft gebruikt, en waarschijnlijk is het antwoord redelijk voor de hand liggend. Deze maand bestaat Metal Gear Rising: Revengeance namelijk inderdaad twee jaar. Bij ons en in Japan verscheen de game namelijk op 21 februari 2013. Mogelijk wilde Sony daar dus naar verwijzen, al valt natuurlijk ook niet uit te sluiten dat Sony weet heeft van een sequel en dat men iets te vroeg aan het teasen is gegaan.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.