4gamers.be

Belgisch leger zou 600.000 euro krijgen voor virtuele training

Door Jay, 29-03-2015 00:08

Heel wat legers maken al jaren gebruik van virtuele simulatiesoftware voor het trainen van hun manschappen, maar het Belgische leger heeft wat dat betreft altijd wat achterop gehinkt. Belgisch minister van defensie Steven Vandeput wil daar nu iets aan veranderen en dat door 600.000 euro te voorzien voor investeringen in virtuele training.

Concreet zou het Belgische leger gebruik gaan maken van Virtual Battlespace, een virtueel trainingsprogramma dat ontwikkeld is door Bohemia Interactive, dat we natuurlijk ook kennen van de Arma games. Virtual Battlespace doet dan ook wat aan Arma denken, al bevat Virtual Battlespace nog heel wat meer opties voor het nauwkeurig simuleren van bepaalde situaties. Het is trouwens niet de bedoeling dat deze virtuele trainingen de trainingen "op het terrein" gaan vervangen. De virtuele trainingen zijn eerder een aanvulling en kunnen gebruikt worden om omgevingen te verkennen, procedures in te oefenen en bepaalde situaties te analyseren om er vervolgens ook goed op te kunnen reageren.

Hieronder maken de Britten en Amerikanen alvast reclame voor Virtual Battlespace.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.