4gamers.be

Dit geval van swatting gaat nog een stap verder

Door Jay, 02-04-2015 13:17, bron: newyork

Veel gevallen van swatting houden in dat iemand de politie belt en melding maakt van bijvoorbeeld een gijzeling die ergens aan de gang is, waarna de politie met man en macht uitrukt naar dat adres. Op zich logisch, maar bij swatting wordt die gijzeling verzonnen, waardoor de politie een huis bestormt waarvan de bewoners van niets weten, hetgeen voor een erg beangstigende en gevaarlijke situatie zorgt. Het kan echter nog een stuk erger, zo blijkt.

Afgelopen weekend was er in een Digital Press Video Games winkel in Clifton (New Jersey, VS) een maandelijkse bijeenkomst van gamers, en zij werden het slachtoffer van een geval van swatting dat nog een stapje verder gaat dan dat we doorgaans gewoon zijn.

Iemand had namelijk de politie gebeld en beschreef een situatie waarbij mannen met shotguns verschillende mensen gegijzeld hielden. De politie reageerde en stuurde een SWAT-team. Het gebouw werd omsingeld en een verkeersroute werd afgesloten.

Binnenin de winkel zag men dat er buiten wat aan de hand was, maar men wist natuurlijk niet dat de politie dacht dat er bij hen een gijzeling aan de gang was. Een uur nadat de autoriteiten gearriveerd waren, begonnen ze zich meer en meer rond de feitelijke winkel te positioneren. Het is rond deze tijd dat men in de winkel een telefoontje kreeg van iemand die beweerde een vertegenwoordiger te zijn van de brandweer.

De persoon aan de telefoon gaf een medewerker van de winkel de opdracht om de rolluiken aan de voorkant van de winkel naar beneden te laten, hetgeen die medewerker ook deed. Vervolgens zei de beller echter dat de medewerker naar buiten moest lopen en iets moest roepen als "Ontruim het gebied, iemand heeft een geweer!", hetgeen de medewerker meteen deed vermoeden dat er toch iets niet pluis was.

Op dat moment gaf de vrouwelijke medewerker de telefoon aan haar baas, die ophing en zelf de politie belde om te horen wat er precies aan de hand was. De hele situatie werd uitgeklaard en op dat moment kon het SWAT-team de winkel binnenkomen.

Eind goed, al goed zou je denken, maar de meer dan 20 mensen binnenin de winkel zouden eerst nog wat extra geduld moeten uitoefenen. Er is namelijk een procedure die gevolgd moet worden in dergelijke gevallen en dus moesten de personen in de winkel één voor één naar buiten geleid worden. Ze werden gehandboeid en ondergebracht in het pand naast de winkel, waar ze verder gecontroleerd werden terwijl ook de winkel voor de zekerheid uitgekamd werd.

Na 20 minuten was alles eindelijk voorbij en kon de bijeenkomst hervat worden. Niemand werd gearresteerd. De politie onderzoekt nu nog de oorsprong van het eerste telefoontje naar de politie en het tweede telefoontje naar de winkel zelf.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.