4gamers.be

IS-handleiding raadt aan om Call of Duty te spelen

Door Jay, 07-04-2015 00:07

Het is bekend dat terreurorganisatie IS, voorheen bekend als ISIS, voor propaganda goed gebruik maakt van de technische mogelijkheden die er vandaag de dag zijn, zoals de sociale media. Een niet onbelangrijk aspect is tegenwoordig het trachten te mobiliseren van zogenaamde "lone wolves" in de Westerse wereld, die niet rechtstreeks aan IS gelinkt zijn maar wel op zichzelf een aanslag kunnen voorbereiden en uitvoeren in naam van IS en hun idealen. Voor zo'n lone wolves zou IS nu een handleiding hebben geschreven, genaamd "How to Survive in the West".

Concreet bevat de handleiding, die uit 70 pagina's bestaat, tips om onder de radar te blijven en geld te verzamelen, dat dan kan ingezet worden voor het plannen van een eigen aanslag of voor het steunen van de strijd van IS in het Midden-Oosten. Geld verdienen kan bijvoorbeeld door bankkaartfraude of door te frauderen op eBay, en onder de radar blijven doe je blijkbaar het best door vooral niet op te vallen en je bijvoorbeeld gewoon te (blijven) kleden zoals de rest van de "normale" mensen in je buurt.

Verder biedt de handleiding ook wat informatie over wapens, wat niet onbelangrijk is want volgens IS is voor een echte jihadist een wapen een verlengstuk van het lichaam en daar kunnen ze dus maar beter vertrouwd mee zijn. Ter introductie wordt dan ook voorgesteld om "spelletjes als Call of Duty" te spelen. Zulke games zouden namelijk goed zijn om kennis te maken met oorlogsgebieden en oorlogsvoering.

Mogelijk zal dit voor sommigen weer een reden zijn om met de vinger naar games te wijzen, want blijkbaar worden ze door terroristen aangeraden als trainingsmiddel. Nochtans is dit op zich niet zo verwonderlijk natuurlijk, en het is zelfs niets nieuws. Vorig jaar al bleek namelijk dat GTA V door IS gebruikt wordt om strijders te recruteren en te trainen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.