4gamers.be

Tweede Wereldoorlog in nieuwe Call of Duty?

Door Jay, 08-04-2015 13:18

Het teasen van de nieuwe Call of Duty voor dit jaar lijkt volop in gang geschoten te zijn en dus kunnen we beginnen analyseren en speculeren. Zo zijn er aanwijzingen dat de nieuwe Call of Duty op een of andere manier wel eens de Tweede Wereldoorlog opnieuw boven water zou kunnen brengen. Hieronder een overzichtje van nieuwe teasers en aanwijzingen die inmiddels zijn verschenen.

Video #2

Via Snapchat is een tweede teaser video gelanceerd. Verschillende beelden worden na elkaar getoond. Waarvan deze beelden precies afkomstig zijn, is niet bekend, maar sommigen denken dat het beelden van de oorlog in Vietnam zijn. Ook gaat de mysterieuze stem uit de eerste video verder, zeggende "Let your thoughts drift. Let the bad memories fade. Let peace be upon you."

Dr. Salim

Opnieuw een video, maar een relatief korte, waarin een blauwe zonsondergang of -opkomst te zien is. Een filter over dit beeld gooien onthult de naam van Dr. Salim, hetgeen ook de naam is die de Snapchat account van Call of Duty nu draagt.

 

Video #3

Opnieuw krijgen we verschillende beelden te zien en horen we dezelfde mysterieuze stem, die deze keer zegt "Imagine somewhere calm. Imagine somewhere safe. Imagine yourself in a frozen forest."

US Army 101st Airborne Division, de Tweede Wereldoorlog en de Ardennen

Door het analyseren van bovenstaande teasers zijn enkele nieuwigheden aan het licht gekomen, en dan vooral een link met de 101st Airborne Division van het Amerikanse leger, die actief is sinds 1942. Zo is de helikopter die we zien naar alle waarschijnlijkheid een Sikorsky UH-60 Blackhawk, die voor het eerst gebruikt werd door leden van de 101st Combat Aviation Brigade in 1979. De besneeuwde bergtop en het "frozen forest" zouden mogelijk kunnen verwijzen naar de Ardennen, waar in december 1944 de Slag om de Ardennen werd gehouden, waar de 101st Airborne Division aan deelnam rond Bastogne.

Kijken we verder naar de geschiedenis van de 101st Airborne Division, dan komen we heel wat interessante zaken tegen. De divisie wordt voornamelijk genoemd in verband met de Tweede Wereldoorlog, en dan concreet betreffende D-Day, Operation Market Garden, de bevrijding van Nederland en de Slag om de Ardennen. Ook bij de slag om Hamburger Hill tijdens de oorlog in Vietnam waren ze betrokken. In 1974 werd de divisie omgevormd tot een aanvalsdivisie vanuit de lucht, toen men met helikopters begon rond te vliegen. Recent nog was de divisie actief in Irak en Afghanistan.

Sgt. Frank Woods

Het voorgaande is tot op zekere hoogte natuurlijk nog speculatie, maar dat de 101st Airborne Division iets met de nieuwe Call of Duty te maken heeft, is redelijk waarschijnlijk, en wel om deze reden. Ongeveer een week geleden werd het YouTube kanaal van James C. Burns, de voice actor van Black Ops en Black Ops II protagonist Sgt. Frank Woods, weer actief. In enkele video's vertelt hij wat over zijn plannen en bevestigt hij min of meer dat hij betrokken is bij de nieuwe Call of Duty, maar wat ook interessant is, is de pet die hij draagt. Die bevat namelijk het embleem van de 101st Airborne Division, waarmee de cirkel min of meer rond is.

Onze gok

Op basis van wat we nu allemaal weten lijkt het goed mogelijk dat de nieuwe Call of Duty inderdaad Call of Duty: Black Ops III zal zijn. Dit betekent echter niet dat een WOII setting niet mogelijk is. Zoals je hierboven ziet, zijn daar namelijk wel wat aanwijzingen voor te vinden. Wanneer je voorts kijkt naar wat de mysterieuze stem in de teasers allemaal zegt, dan krijg je sterk de indruk dat het om een dokter of therapeut - Dr. Salim - gaat, die tracht om iemand te hypnotiseren. Dit doet ons vermoeden dat we in de nieuwe game bepaalde herinneringen en flashbacks voorgeschoteld kunnen krijgen, en in dat geval zijn natuurlijk verschillende settings uit verschillende periodes van de geschiedenis mogelijk. Call of Duty is evenwel geen Assassin's Creed, dus het verste dat men zou kunnen teruggaan is tot aan de Tweede Wereldoorlog, en in dat geval zou het subject van de hypnose al redelijk oud moeten zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.