4gamers.be

Code voor splitscreen verwijderd uit Steam-versie Resident Evil 5

Door Jay, 08-04-2015 14:37, bron: eurogamer

Recent is Resident Evil 5 eindelijk via Steam verschenen, nadat de game aanvankelijk enkel via Games for Windows Live werkte. Een vooruitgang, zou je denken, maar blijkbaar komt de overstap naar Steam ook met een prijs: geen splitscreen meer.

Splitscreen werd officieel sowieso al niet ondersteund in de pc-versie, ook niet bij Games for Windows Live, maar modders vonden in de code van de game wel elementen die hen toelieten om makkelijk splitscreen te activeren. In de Steam-versie van de game lijken deze stukjes code evenwel verwijderd te zijn.

Volgens een woordvoerder van Capcom werd de code weggelaten omdat splitscreen sowieso onmogelijk zou werken, omdat de game blijkbaar niet in staat zou zijn om meerdere controllers te herkennen. Modders die splitscreen voor de GfWL-versie hebben geactiveerd, spreken dat echter tegen, en stellen dat het met die code juist erg makkelijk zou zijn om splitscreen te activeren.

Inmiddels heeft Capcom al een andere uitleg gegeven. Zo wordt lokale co-op niet ondersteund in de Steam-versie omdat dat ook niet het geval was bij de GfWL-versie, en de code die het toch mogelijk zou maken zou verwijderd zijn omdat er anders om een of andere problemen zouden opduiken in de communicatie tussen het hoofdspel en de DLC.

Resident Evil 5 screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.