4gamers.be

Kojima en Konami niet aanwezig op grote Japanse award show

Door Jay, 23-04-2015 12:15, bron: kotaku

Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe het nu precies zit tussen Konami en Hideo Kojima, al lijkt het meest waarschijnlijke scenario weinigs goeds te voorspellen. In een poging om alles meer te centraliseren zou Konami namelijk Kojima Productions hebben opgedoekt, iets waar Kojima en zijn team mogelijk niet blij mee waren. Zij werden evenwel van hun "macht" en privileges ontdaan en onder een gewoon contract bij Konami geplaatst. Communicatie omtrent de hele zaak is er amper en Kojima zelf heeft zich sinds het losbreken van de zaak amper nog laten horen of zien. Dat zowel Kojima als Konami nu ook niet kwamen opdagen tijdens een grote Japanse award show is dan ook veelzeggend.

Gisteren was het weer tijd voor de grote award show van Famitsu, het grootste gaming magazine van Japan, en daar maken de grote namen uit de game-industrie graag tijd voor. Zo waren dit jaar onder meer Akihiro Hino, de maker van het populaire Yokai Watch, Yoshinori Kitase van Square Enix en Smash Bros.-maker Masahiro Sakurai van de partij om een zward in ontvangst te nemen.

De voorgaande jaren was ook Kojima regelmatig van de partij om prijzen te ontvangen, maar dit jaar was hij nergens te bespeuren, en dat terwijl er voor hem maar liefst drie prijzen werden uitgereikt. Zo was er een prijs voor zowel Metal Gear Solid: Ground Zeroes als Metal Gear Solid als reeks in zijn geheel, en kreeg P.T. een prijs voor innovatie. Zoals gezegd was Kojima er echter niet om de prijzen in ontvangst te nemen, en ook van Konami kwam niemand opdagen, wat op zich toch opmerkelijk is.

Via Twitter meldde Konami wel erg blij te zijn met de prijzen, en die tweets werden ook door Kojima (of toch door de account van Kojima) voorzien van een retweet, maar toch blijft het natuurlijk vreemd dat noch Kojima noch Konami aanwezig waren tijdens de show zelf. Dit doet dan ook vermoeden dat geen van de twee partijen zich voorlopig zo openlijk willen laten zien, aangezien de storm rond wat gebeurd is nog niet is gaan liggen en weer aangewakkerd zou kunnen worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.