4gamers.be

Epic Mickey-maker ontkent problemen met Disney

Door papfles, 01-05-2015 11:31

Warren Spector is misschien wel vooral gekend vanwege diens werk aan Deus Ex, maar recentelijk is hij voornamelijk bezig geweest met Epic Mickey en Epic Mickey 2: The Power of Two. Beide games waren misschien wel vermakelijk, maar geen absolute verkoopskleppers. 

Disney, het bedrijf achter Mickey Mouse, had misschien wel wat meer verwacht en dat deed sommige mensen vermoeden dat het niet meteen snor zit tussen beide partijen, mede omwille van afbeeldingen die een veel donkerdere Epic Mickey lieten zien. Dat ontkent Warren Spector: "Disney gaf mij en mijn team een bijna ongelooflijke vrijheid om de game te maken die we wilden maken. Ze wisten daar dat ik heel veel respect had voor de franchise, dus ze waren niet meteen ongerust. Het enige wat ik niet mocht doen, was de tanden van Mickey Mouse laten zien." 

De reden dat de game er anders uitzag dan de gelekte beelden is omdat men wou zien tot waar ze mochten gaan. Spector zegt zelf dat het team de grens overschreed om dan teruggefloten te worden door Disney, zodat men kon inschatten hoe ver men kon gaan qua duisternis en bepaalde andere elementen. Uiteindelijk werd de studio wel gesloten, maar dat lag niet aan de games, eerder aan het feit dat "Disney in een andere richting wilde gaan. [...] Ik heb een geweldige tijd bij Disney gehad". 

Epic Mickey 2: The Power of Two screenshot

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.