4gamers.be

Kirby and the Rainbow Paintbrush

Door Vancha, 08-05-2015 00:03

Kirby and the Rainbow Paintbrush


Kirby heeft de laatste jaren terug wat meer games gekregen met dank aan onder andere Epic Yarn. Op de Wii U volgt er nu een opvolger van een DS-game die destijds erg goed ontvangen werd onder de naam Canvas Curse. De game speelde volledig met het touchscreen en ook deze game zal je terug vernuftig aan het werk zetten om met touch Kirby naar het einde van de game te brengen. 

Net zoals in het origineel van de Nintendo DS zul je Kirby hier niet direct controleren, maar in plaats daarvan zal je met je magische pen en inkt lijnen moeten trekken om de roze bol naar de finish te rollen. Onderweg zul je eerst wat moeten leren over hoe alles in elkaar zit, maar al snel zorg je ervoor dat Kirby snel doorheen de levels rolt zonder dat hij nog maar even de grond raakt. Met wat geluk verdien je onder weg ook 100 sterren waardoor hij even in een kogel verandert en door de level vliegt.

Kirby and the Rainbow Paintbrush screenshot

Snel alles onder knie krijgen is ook wel een beetje een must, want de levels zitten al snel vol vallen, vijanden die je met 1 klap doden of bazen die je weg versperren. De vrolijke graphics doen misschien overkomen dat het een simpele game is, maar beginners zullen zeker op hun tanden moeten bijten. Gelukkig zitten de levels wel vol extra leventjes, waardoor een deeltje terug herspelen nu niet direct een drama wordt.

Rainbow Paintbrush heeft 28 levels die je doorheen vele, gevarieerde locaties zal brengen en je gemakkelijk een uur of zeven bezig zal houden. Her en der zitten er ook enkele stages waarin Kirby zich als voertuig mag uitleven, al heb je er ook een aantal die net iets te lang duren en die misschien net iets sneller afgehandeld konden worden. Langere levels doen de spelduur wel toenemen, maar de magische lengtes van een Mario-game worden soms toch aardig overschreden.

Kirby and the Rainbow Paintbrush screenshot

Ook al bevat de game een heleboel locaties, gaande van vulkanische eilanden tot levels hoog in de wolken of diep onder water, toch voelden we gaandeweg niet de noodzaak om echt alles te gaan verkennen en veroveren. Het is wel een must als je de game 100 % wil uitspelen, maar de beloningen (zoals in-game standbeelden, wat in-game muziek of trofeëen) voelden niet aan alsof we koste wat het kost alles moesten hebben om toch iets leuks te ontdekken. Nieuwe levels hadden wel iets meer stimulans geweest.

Het beste aan de game is te danken aan het visuele aspect van Kirby and the Rainbow Paintbrush. De werelden, Kirby zelf of de voorwerpen en vijanden zien er allemaal afgelikt uit op de Wii U en alles heeft een ietwat unieke stijl - alsof ze met de handen afgewerkt zijn. De levels in het bos en de eindbazen zijn waarschijnlijk het indrukwekkendste te noemen, al zou je dat van eindbazen in elke game mogen verwachten. Ook de interacties van je penseel met de wereld komen goed over als je Kirby moet beschermen van een waterval of vuur of wanneer Kirby zich doorheen de omgeving beukt.

Aangezien de game constant gebruik maakt van je touchscreen zul je vast wel vaak naar je Gamepad kijken en niet naar de TV, ook al ziet de game er op televisie net iets beter uit dan op het kleine scherm. Dat is wel jammer te noemen aangezien je zo gekluisterd bent aan je Gamepad. De game bevat wel drop-in / drop-out coöp waardoor andere spelers ook een penseel krijgen om Kirby te leiden, iets wat de game soms chaotischer maakt en tegelijkertijd wat afwisseling aanbiedt. 

Conclusie

Kirby and the Rainbow Paintbrush is een prachtige platformer om aan de collectie toe te voegen en eentje die zowel jong als oud kan bekoren. De game is vermakelijk en ziet er koddig uit, maar kan wel eens uitdagender uitdraaien dan hij eruit ziet.

Positief

  • Prachtig design
  • Goede uitdaging
  • Gevarieerde levels
Score
78/100

Negatief

  • Pittig voor de jongeren
  • Sommige levels net iets te lang
Grafisch
86%
Geluid
78%
Fun
75%
Gameplay
78%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.