4gamers.be

Homo's afknallen in Steam Greenlight game gaat te ver

Door Jay, 04-05-2015 14:58

Steam biedt een plaats voor enkele controversiƫle games, zoals bijvoorbeeld Hatred, maar dat betekent niet dat er geen regels zijn en dat zomaar alles kan. Zo dook vandaag via Steam Greenlight een game genaamd Kill The Faggot op, waarin het de bedoeling is om homo's en andere leden van de "LGBT" community af te knallen, terwijl je tracht om heteroseksuele mensen te laten leven.

Skaldic Games, de blijkbaar in Los Angeles gevestigde ontwikkelaar van de game, doet ook niet echt moeite om de aard van de game te verhullen. De beschrijving luidt: "Hate gays? Want to unleash your frustration with the "LGBT" community? Well now is your chance. Murder gays and transgenders, while avoiding killing straight people. Get as many points before time runs out!"

Uiteraard overtreedt een dergelijke game de regels van Valve en het duurde dan ook niet lang alvorens het spel van Steam Greenlight werd verwijderd, ook al omdat bijvoorbeeld YouTuber Jim Sterling er de aandacht op had gevestigd. Een gearchiveerde versie is wel hier nog te bekijken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.