4gamers.be

Koreanen niet blij met The Witcher III: Wild Hunt

Door Jay, 19-05-2015 12:45, bron: kotaku

The Witcher III: Wild Hunt had de eerste game in de reeks moeten zijn met een Koreaanse taaloptie vanaf de launch, maar daar is niet veel van in huis gekomen. De consoleversie heeft de Koraanse taal blijkbaar wel, maar de pc-versie niet, en laat dat nu net het belangrijkste platform zijn in een land als Zuid-Korea.

Bandai Namco heeft bevestigd dat het Koreaans voorlopig inderdaad ontbreekt in de pc-versie, omdat CD Projekt RED blijkbaar niet genoeg tijd had om de taal effectief te implementeren. Via een patch die later deze week verschijnt, zou het Koreaans evenwel alsnog toegevoegd worden, evenals het Japans, trouwens.

Op zich allemaal niet zo'n groot probleem, zou je denken, maar in Zuid-Korea zijn de reacties op deze kwestie uiterst negatief. Op de Koreaanse versie van Steam krijgt The Witcher III: Wild Hunt de ene na de andere negatieve review omdat de game voorlopig dus geen Koreaanse taaloptie heeft, ondanks het feit dat die wel beloofd werd. Vooral dat laatste en het feit dat men niet heeft laten weten dat het Koreaans later zou worden toegevoegd heeft veel Koreanen tegen de borst gestoten. Velen van hen hadden namelijk een pre-order geplaatst in de hoop snel met de game aan de slag te kunnen en dat in hun eigen taal, maar dat is dus niet het geval. De game later gewoon in de winkel kopen zou voor velen goedkoper zijn geweest.

Bij GOG hebben ze inmiddels de winkelpagina van The Witcher III aangepast, zodat duidelijk is dat het Koreaans voorlopig nog niet in de pc-versie zit. Op Steam daarentegen staat het Koreaans nog steeds als ondersteund aangeduid.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.