4gamers.be

Aliens: Colonial Marines rechtszaak: Gearbox komt weg

Door Jay, 29-05-2015 14:30

Aliens: Colonial Marines was een fiasco. Voor de release leek de game veelbelovend, maar na de release bleek dat we allemaal misleid waren. De demonstraties van voor de release leken een compleet andere game te tonen dan wat we uiteindelijk voorgeschoteld kregen. Misleidende marketing dus, en al snel volgde een rechtszaak tegen uitgever Sega en ontwikkelaar Gearbox. Die rechtszaak heeft nu een nieuwe wending gekregen.

Om te beginnen is het zo dat de rechtszaak niet langer een class action lawsuit is. De rechtszaak begon door een klacht van twee personen, maar al snel sloten meer en meer mensen zich daarbij aan. De rechter heeft nu echter geoordeeld dat de rechtszaak enkel betrekking heeft op de eerste twee aanklagers, wat mogelijk goed nieuws is voor Sega omdat het dan minder mensen zou moeten vergoeden. Dat Sega zal moeten vergoeden, staat overigens zo goed als vast. De uitgever had namelijk al schuld bekend en zelf een regeling van 1,25 miljoen dollar voorgesteld.

Een tweede wending is het verwijderen van Gearbox uit de rechtszaak, waarmee het verzoek van Gearbox ingewilligd wordt, zij het niet door de rechter maar door de aanklagers zelf. Gearbox had namelijk geargumenteerd dat het zelf niets te maken had met de marketing van de game, en dat misleidende marketing dus de fout van Sega was, waardoor enkel Sega aangeklaagd zou kunnen worden. Sega had, met mailverkeer als bewijsmateriaal, al aangevoerd dat Gearbox wel degelijk veel te zeggen had over de marketing, maar een uitspraal van de rechter daaromtrent zal er dus niet meer komen omdat de aanklagers zelf Gearbox niet langer aanklagen.

Waarom de aanklagers Gearbox laten vallen is niet duidelijk, maar mogelijk heeft het iets te maken met het feit dat Gearbox zelf geen regeling wilde treffen en effectief een rechtszaak wilde uitvechten. Doordat de rechtszaak nu niet langer een class action lawsuit is, staan de aanklagers minder sterk en kunnen ze beter al hun pijlen richten op nieuwe onderhandelingen met Sega alleen.

Aliens: Colonial Marines screenshot

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.