4gamers.be

Steam past terugbetaalbeleid nogmaals aan

Door papfles, 03-06-2015 10:25, bron: store

Er is al wat gezegd en geschreven over Steam en diens terugbetaalbeleid. Eerst werd er vanuit Europa opgelegd dat dit mogelijk moest zijn voor digitale aankopen, waar Valve zich schoorvoetend naar schikte. Het bleek echter dat men een stok achter de deur had, door eigenlijk weinig ruimte te bieden bij de aankoop, waardoor je al meteen akkoord ging om dat recht tot teruggave teniet te doen.

Nu heeft men het terugbetaalbeleid wederom aangepast en deze keer lijkt het wel degelijk consumentvriendelijker te zijn. Zo kan je een terugbetaling krijgen voor heel wat zaken op Steam en je hoeft er eigenlijk geen reden voor te hebben. Het enige waar je wel rekening mee moet houden is dat de aanvraag binnen de 14 dagen na aankoop moet zijn en de aankoop mag maximaal 2 uur gespeeld worden. Overschrijd je beide zaken niet, dan kom je in aanmerking voor een terugbetaling. 

Er zijn uiteraard wel uitzonderingen, zoals sommige third party DLC (maar die zal dan specifiek zo aangeduid staan in de store), dat je slechts 48 uur bedenktijd hebt voor in-game items (en dat third party dat niet hoeft te doen, maar indien men het wel doet, dat het aan die voorwaarden zal zijn), dat films niet onder deze richtlijn vallen, dat je geen refund kan aanvragen als je geband bent. Als je misbruik van het systeem maakt "om gratis games te bemachtigen", dan zal je daarvoor ook gestraft worden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.