4gamers.be

Valve gaat slachtoffers van oplichting op Steam niet meer vergoeden

Door Jay, 29-06-2015 15:09

Tot voor kort kreeg je van Valve op Steam nog je in-game items terug als je ze was kwijtgespeeld via een "trade scam", maar nu is dat dus niet langer het geval. Valve heeft zijn beleid daaromtrent aangepast.

Volgens Valve wordt voldoende informatie gegeven opdat scams herkend en vermeden zouden kunnen worden. "Alle trade scams kunnen vermeden worden," klinkt het, en als je dan toch opgelicht wordt is dat de schuld van de gebruiker zelf en dan zal Valve voortaan de items niet meer teruggeven.

De beslissing van Valve hangt niet alleen samen met het feit dat scams in principe makkelijk te herkennen zijn, maar ook met het feit dat het telkens vergoeden opgelichte gebruikers uiteindelijk de economie van items verstoort. Voorheen kregen slachtoffers van trade scams namelijk niet hun eigen item terug, maar wel hetzelfde item. Er werd dus een extra item van die bepaalde soort bijgemaakt en aan het slachtoffer gegeven. Van die items zijn er dan plots meer in omloop, waardoor de algemene waarde omlaag gaat.

Tot slot biedt deze verandering van beleid mogelijk ook een financieel voordeel voor Valve. Bij het compenseren van opgelichte spelers moest eerst alles namelijk nog gecontroleerd worden, waar de nodige mankracht voor moest worden ingezet. Die mensen kunnen nu elders ingezet worden, of moeten helemaal niet meer ingezet worden. Het lijkt alleszins wel goed voor een besparing.

Steam screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.