4gamers.be

YouTuber boos na terechte League of Legends ban

Door Jay, 15-09-2015 13:20

Het is bekend dat ze bij Riot een harde strijd voeren tegen zogenaamde "toxicity" in de League of Legends community, wat maakt dat er een nultolerantie is voor zaken als haat, racisme, homofobie en seksisme. Andere spelers, zeker wanneer ze niet tot je vriendengroep behoren, uitschelden en dood wensen levert je dan ook al snel een ban op, hetgeen exact is wat Dunkey overkwam.

Dunkey is een redelijk grote YouTuber en dus deed hij na zijn ban wat je zou verwachten: er een video over maken. Daarin geeft hij toe dat hij zijn tegenstander voor vanalles en nog wat aan het uitschelden was, en ook wenselijke manieren om te sterven kwamen aan bod, maar volgens de YouTuber verdient hij daarom nog geen ban. Volgens Dunkey moeten dergelijke uitlatingen kunnen in games omdat ze anders niet meer leuk zouden zijn.

Dunkey vertelt verder dat hij Riot contacteerde met de vraag om zijn ban ongedaan te maken, maar daar ging Riot niet op in, hetgeen voor Dunkey blijkbaar opnieuw onbegrijpelijk is. Hij vindt namelijk dat Riot wel eens iets voor hem terug mag doen omdat hij hun game zo stevig promoot op zijn kanaal, en dat terwijl Riot amper iets voor hem gedaan zou hebben. Een kleine wederdienst is dus wel op zijn plaats, vindt Dunkey.

Jeffrey Lin, lead game designer of social system bij Riot, heeft inmiddels al gereageerd op de kwestie en vindt het allemaal een jammerlijk voorval. Hij zegt zelf fan te zijn van Dunkey, maar in dit geval is er niets aan te doen. De nultolerantie geldt namelijk voor iedere speler, "of je nu een random speler, pro speler of YouTube beroemdheid bent".

Je gewicht als YouTuber in de schaal gooien maakt bij Riot dus geen indruk, en dus zal Dunkey geen League of Legends video's meer maken, of dat is toch wat hij nu zegt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.