4gamers.be

Beyoncé voor rechter in game-dispuut

Door papfles, 28-04-2011 12:51, bron: mcvuk

Het gebeurt geregeld dat een bekende naam zichzelf verbindt aan een spel om er dan de vruchten van te plukken. Dat gebeurt geregeld bij dansgames en ook bij fitnessgames. Ook Beyoncé Knowles was van plan om haar eigen dansspel op de markt te brengen. Toch besloot ze zich uiteindelijk terug te trekken en werd het spel geschrapt.

Deze actie had echter verstrekkende gevolgen volgens de makers van het spel, Gate Five. Zij hadden immers al een zes miljoen dollar geïnvesteerd in de ontwikkeling, maar na de contractbreuk ging het bedrijf kopje onder en verloren 70 mensen hun baan, 1 week voor Kerstmis. Het spel had immers op ettelijke platformen moeten uitkomen (PS Move, Kinect en Wii) en zou volgens de makers sowieso meer dan 100 miljoen pond opleveren.

Beyoncé zou echter nieuwe eisen gesteld hebben, waarop de geldschieter zich terugtrok met de uitspraak dat de zangeres "te grillig was om zaken mee te doen". Zelfs haar  toenmalige manager (haar vader) zou gezegd hebben dat deze manier van werken niet gepast was. Nadat de geldschieter vertrok, besloot ook Beyoncé zich terug te trekken, wat volgens de maker contractbreuk is. "We willen liever een spel maken dan een rechtszaak beginnen, maar we willen de verliezen recupereren die Gate Five geleden heeft", laat de ex-ontwikkelaar weten.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.