4gamers.be

Assassin's Creed Syndicate bevat transgender personage

Door papfles, 25-09-2015 12:52

In onze huidige maatschappij wordt er veel moeite gedaan om zo inclusief mogelijk te zijn en ook in de gameswereld wordt daar steeds meer rekening mee gehouden. Denk daarbij maar aan de mogelijke seksuele relaties in RPG's. Ook in Assassin's Creed Syndicate zit nu een primeur voor de franchise: Ned Wynert is één van de personages die je opdrachten zal geven, maar het betreft hier een transgender.

Naar verluidt wordt er niet specifiek stilgestaan bij dit gegeven in de game en wordt er ook niet specifiek naar verwezen, dus het wordt als een normale zaak behandeld en niet als iets dat op moet vallen. Verder heeft Ubisoft ook de intro enigszins aangepast. Normaliter komt daar steeds de tekst op dat de game "gemaakt, ontwikkeld en geproduceerd wordt door een multicultureel team van verschillende geloofsovertuigingen". Nu is dat wat uitgebreider geworden: "gemaakt, ontwikkeld en geproduceerd door een multicultureel team van verschillende geloofsovertuigingen, seksuele voorkeuren en gender-identiteiten".

Assassin's Creed Syndicate screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.