4gamers.be

Star Wars: Battlefront

Door rafbanaan, 23-11-2015 16:26

Star Wars Battlefront

[gespeeld op PS4]


Tijdens de E3 van 2013 werden we voor de eerste maal geteased met de komst van een nieuwe Star Wars: Battlefront. Velen keken dan ook met volle teugen uit naar een lang verwacht vervolg van de reeks. Niet elk nieuws omtrent de titel werd echter met open armen onthaald. Zo zouden space battles bijvoorbeeld afwezig zijn. Star Wars: Battlefront is nu echter verkrijgbaar en we doken er dus volledig in om te bekijken of de game het prijskaartje wel waard en de naam Star Wars wel waardig is.

Enig spoor van een singleplayer campaign ontbreekt volledig bij Star Wars: Battlefront. Ontwikkelaar DICE heeft de focus volledig gelegd op de multiplayer component, al voorziet men wel iets waarmee je ook alleen aan de slag kan gaan: Missions. Missions bestaat uit drie categorieën, namelijk Training, Battles en Survival. Deze modes kan je oftewel solo of met een vriend doorploeteren. Bij Training word je voorgesteld aan de verschillende componten van Star Wars: Battlefront en leer je deze te gebruiken. Zo leer je onder andere vechten met een Hero of vliegen met de X-Wing. De Training kan je samen met een vriend(in) in co-op spelen. Battles laat je toe om de iconische slagvelden uit de films na te spelen. In plaats van enkele opdrachten moet je gewoon een aantal punten scoren. Dit doe je door vijanden te doden en hun emblem op te nemen. Emblemen van teamgenoten kan je ook oppikken om je punten terug te krijgen - Kill Confirmed, iemand? Diegene die het eerst 100 punten haalt, wint de ronde. Voor de start kan je kiezen op welke moeilijksheidgraad je wil spelen en of je dit alleen of tegen een vriend wil spelen. Wij opteren om de moeilijkste graad te kiezen, aangezien deze de meeste weerstand biedt en dus ook speelplezier, want op normal schieten vijanden nog mis al sta je een halve meter voor hun neus.

Star Wars: Battlefront screenshot

Het laatste deel van Missions is Survival en hier krijg je de bekende "wave battles" voorgeschoteld. Je wordt verwelkomd met een kleine intro waarna je het even moet uithouden tot men je kan oppikken. In totaal krijg je 15 waves op je bord en deze worden gaandeweg aangevuld met een aantal moeilijkere vijanden. Om de paar golven krijg je ook een AT-ST op je dak en dan is het goed plannen, want dit wandelend laser schietend pantser kan best wel pittig zijn. Wanneer je de verschillende golven overleeft, word je van de planeet gehaald en in veiligheid gebracht. Gedurende de verschillende golven stuurt men Drop Pods naar je toe. De Drop Pods moet je innemen en verdedigen, aangezien vijanden deze kunnen vernietigen. Na een korte periode opent de Drop Pod zich en komen er drie Power Ups uit die je een voordeel opleveren, zoals bijvoorbeeld een Orbital Strike of de Thermal Detonator, die overigens een lust voor ogen en oren is bij ontploffing. Ook deze mode kan je met een vriend in co-op spelen. De moeilijkheidsgraad is ook hier weer wat een puntje. Speel je op de normale moeilijkheid dan is het redelijk eenvoudig en is er geen uitdaging. Speel je op hard dan is het meteen een serieuze stap omhoog en weet je best wat je moet doen, al zal je er met een medespeler en wat communicatie vast wel geraken.

Bij de verschillende Mission categorieeën kan je een aantal sterren verzamelen. Deze hangen af van hoe goed je het doet bij de verschillende opdrachten. Zo heb je bij de Training de eisen om het onder een bepaalde tijd uit te spelen, een bepaald aantal vijanden te doden en meer. Bij de Battles is het dan bijvoorbeeld dat je moet winnen binnen de zes minuten, de vijand niet meer dan 40 punten mag vergaren en meer. Bij de Survival en Battle kan je ook een aantal verzamelobjecten op de map vinden. Vind je deze allemaal, dan mag je hier ook een ster voor verwachten. De sterren verzamelen dient overigens voor meer dan alleen maar je ego te strelen, want je krijgt er ook ervaringspunten voor die doorsijpelen naar je profiel in de multiplayer. De hoeveelheid punten staat iedere keer bij de ster vermeld. Zo kan je uitmaken of het de extra moeite waard is.

Star Wars: Battlefront screenshot

Nu komen we bij het stuk waar het bij Star Wars: Battlefront volledig om draait en dat is de multiplayer. Om meteen met de deur in huis te vallen: de game komt zonder server browser, dit zowel op consoles als op pc. De matchmaking wordt volledig automatisch gedaan en zou op basis van level/skill zijn. In hoeverre dit goed werkt, daar hebben we een beetje onze twijfels bij. We moeten wel zeggen dat we geen problemen ondervonden om een server te vinden die vol zat. Het ontbreken van de server browser kan liggen aan het een punt dat we hieronder uitgebreider gaan aanhalen, dus daarover later nog meer. Qua modes mag je je er aan negen verwachten, namelijk Supremacy, Walker Assault, Fighter Squadron, Blast, Cargo, Drop Zone, Droid Run, Heroes vs. Villains en Hero Hunt. Iedere mode heeft een maximum aantal spelers. Dit maximum staat er steeds bij vermeld en het hoogste aantal is 40. Dit lijkt weinig, maar in Supremacy en Walker Assault werkt dit zeer goed en meer spelers zou het in onze ogen breken.

Bij Supremacy krijg je een soort van attack & defend mode. De bedoeling is dat het ene team het volgende punt aanvalt, terwijl je ervoor zorgt dat je je eigen punt achter de linie verdedigt. Neem je het volgende punt over dan schakel je over naar een nieuw aanval- en verdedigingspunt. Diegene die alle punten heeft of de meeste punten na een bepaalde tijd bezit, wint de ronde. Walker Assault brengt de immense AT-AT's naar het slagveld. De bedoeling hierbij is dat het team van het Galatic Empire de AT-AT's veilig over de map brengt naar de rebellenbasis. Het doel van de rebellen is natuurlijk om dit tegen te houden. Dit doe je door Uplink stations in te nemen en te beschermen voor een bepaalde duur. Na een korte periode komt er versterking van uit de lucht die een bom dropt op de AT-AT's en zo zijn schild uitgeschakelt. Erna kan je volledig losgaan met je wapens om de AT-AT's te beschadigen.

Star Wars: Battlefront screenshot

Fighter Squadron laat je toe om met de verschillende vliegtuigen, waaronder X-Wings en TIE Fighters, het tegen elkaar uit te vechten. Blast kan je vergelijken met Team Deathmatch en Cargo met een soort Capture the Flag. Bij Drop Zone moet je inkomende Drop Pods veiligstellen. Bij het veroveren van vijf Drop Pods wint je team. Droid Run is een soort van Conquest. Je hebt drie Droids die over de map lopen en deze dien je in te nemen. Een leuke toevoeging is dat deze Droids niet blijven stilstaan op de map, maar in een bepaalde cirkel rondlopen. Bij Heroes vs. Villains zijn er bij elk team drie personen die een Hero of Villain kunnen kiezen. Het team dat als laatste overblijft met zijn Heroes of Villains wint. Als laatste hebben we Hero Hunt en hier kruipt een random speler in de huid van een Hero. De bedoeling is om zoveel mogelijk kills te halen vooraleer de tijd op nul komt te staan. De overige spelers moeten op de Hero jagen en deze doden. Diegene die de Hero doodt, wordt de nieuwe Hero waarop iedereen mag jagen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.