4gamers.be

Donkey Kong recordhouder verliest rechtszaak tegen Cartoon Network

Door YoniVL, 24-11-2015 16:00, bron: bigstory

Billy Mitchell, de recordhouder van Donkey Kong, heeft een rechtszaak verloren tegen Cartoon Network. Hij beweerde dat het televisienetwerk zijn gelijkenis had gebruikt voor een personage in het programma 'Regular Show'. Het gaat daarbij over het personage Garrett Bobby Ferguson, een zwevend hoofd met lang haar en een baard. Garrett doet er tijdens het programma alles aan om een computerspelletje te winnen en speelt daarbij regelmatig vals. Wanneer hij niet slaagt in zijn opzet, ontploft hij. Letterlijk.

Het zijn die twee zaken die de rechter aanhaalde om Cartoon Network in het gelijk te stellen. Volgens de rechter is Mitchell immers geen zwevend hoofd en ontploft hij niet wanneer hij een spelletje verliest. Daarom kan dus niet gezegd worden dat Garrett en Billy hetzelfde zijn. We moeten eerlijk toegeven dat we dit één van de beste uitspraken ooit vinden van een rechter.

Billy Mitchell zal voor veel mensen bekend zijn uit de documentaire King of Kong, waarin een andere gamer probeert om het record van Mitchell te verbreken. Ook in die documentaire werd hij niet echt fraai voorgesteld.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.