4gamers.be

Laat je niet vangen door Minecraft: Pocket Edition 2

Door Jay, 07-01-2016 16:51, bron: eurogamer

Dat de App Store een probleem heeft, wordt jammer genoeg nog maar eens bewezen door een app genaamd Minecraft: Pocket Edition 2. Die dook onlangs op in de App Store en wist zich al snel naar de top van de ranglijsten te knokken, toch wat verkoop betreft want van positieve reviews moet de app het niet hebben. Op het eerste zicht lijkt de app^, omwille van de naam, beschrijving en afbeeldingen, een officiële Minecraft app te zijn, een vervolg op de eerste Pocket Edition van Minecraft. Niets is echter minder waar.

Minecraft: Pocket Edition 2 komt niet van Mojang, maar van een zekere Scott Cawthorn. Dat is vermoedelijk een valse naam en een referentie naar Scott Cawthon, de maker van de Five Nights at Freddy's games. In de app wordt bij de copyright melding wel nog melding gemaakt van Viktor Todorov, maar over hem is verder weinig bekend. Dezelfde persoon of personen achter Minecraft: Pocket Edition 2 hebben trouwens nog enkele andere apps ook, zoals Five Nights at Freddy's - All in One Edition, een game die beweert een officiële mobile port van de games te zijn, en Mortal Kombat - New Season. Geen van deze apps zijn uiteraard officieel.

Dat de apps niet veel voorstellen en eigenlijk zuivere oplichterij zijn, blijkt verder wanneer je de game effectief gaat spelen. Minecraft: Pocket Edition 2 blijkt weinig met Minecraft te maken te hebben en biedt in plaats daarvan een simpele, en eigenlijk ronduit slechte, swipe game waarin Scorpion van Mortal Kombat wordt aangevallen door zombies.

Bij Mojang zijn ze ondertussen al bezig om de app van de App Store te laten verwijderen, hetgeen doorgaans ook effectief gebeurt dan. Alleen is het probleem natuurlijk dat dergelijke apps in de eerste plaats al in de App Store kunnen belanden zonder veel problemen en dat bijgevolg heel wat mensen in de val lopen en hun centjes eraan uitgeven, ook al krijgen ze nadien normaal wel hun geld terug, of dat durven we toch te hopen. Hoe dan ook: laat je dus niet vangen door deze app in het bijzonder en gelijkaardige apps in het algemeen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.